Нотатник абітурієнта: особливості вступної кампанії-2017

11728767_863769250372667_3281173183846391716_o
Фото: з сайту ЛНУ ім. Івана Франка

Подання заяв на бакалаврат триватиме з 12 липня по 26 липня. Цього року можна подати до 9 заяв на вступ, при цьому вони повинні бути на 4 спеціальності.

Про це повідомив Андрій Гукалюк, відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ ім. І. Франка, передає кореспондент Дивись.info.

До уваги вступників-бакалаврів

Для вступу на бакалаврат абітурієнту потрібно зареєструватись в електронному кабінеті вступників, завантажити додатки до документів про повну загальну середню освіту.

Початок реєстрації відбувся 29 червня, закінчення – 25 липня о 18:00. Прийом документів розпочнеться 12 липня.

Прийом заяв та документів для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів завершиться 20 липня о 18:00.

Для абітурієнтів, які вступають тільки на основі сертифікатів ЗНО, кінцева дата прийому документів буде 26 липня о 18:00.

Документи потрібно подавати лише в електронній формі, не можна подати в паперовій. Винятком є пільгові категорії. Проте в деяких ВНЗ з 12 липня функціонуватимуть консультаційні пункти із подання електронних заяв. Відповідальна особа допоможе подати заяву, а вступник самостійно має обрати спеціальність та місце навчання.

«Вже третій рік практикується власне вступна кампанія таким чином, що вступники подають заяви в електронній формі. Електронна – це основна частка таких заяв, близько 95% вступників подають заяви в електронній формі. Навіть цього року буде більше, тому що зменшились так звані пільгові категорії. Кожен вступник з 12 по 26 липня подає таку заяву, відповідно з дому, з будь-якого місця, де є доступ до інтернету, власне із свого електронного кабінету», - повідомив Андрій Гукалюк.

Відповідальний секретар приймальної комісії ЛНУ ім. І. Франка Андрій Гукалюк наголосив, що оригінали документів подаються особисто і у визначений термін.

«Бували такі випадки, що абітурієнти не принесли своїх оригіналів документів своєчасно і ми не мали права таку особу вже зарахувати на бюджет. Окрім того, якщо така особа рекомендована до зарахування на бюджет до нашого університету (ЛНУ імені Івана Франка – ред.), але все-таки виявила бажання навчатись в іншому навчальному закладі, вона може там навчатися лише на платній формі навчання. Тобто рекомендація на бюджет є лише одна по всій Україні», - пояснив Андрій Гукалюк.

Творчі конкурси, вступні іспити та співбесіди

Проведення творчих конкурсів триватиме з 17 до 26 липня. Вступні іспити пройдуть у період 21-26 липня. Вступ на основі співбесіди відбуватиметься протягом 21-23 липня.

Список осіб, рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення за результатами співбесіди, буде оприлюднений до 12:00 24 липня.

Вступники, які за результатами співбесіди претендують на місця державного замовлення, повинні виконати умови зарахування до 18:00 25 липня. Зарахування таких вступників буде до 12:00 26 липня.

Для абітурієнтів, які претендують на місця державного замовлення

Рейтинговий список осіб, рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення, які вступають на основі сертифікатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів, зокрема за квотами -1 та квотами -3 буде оприлюднений до 12:00 1 серпня.

«До 1 серпня Міністерство освіти і науки України надає рекомендації, хто вступає на бюджетну форму навчання, хто рекомендований до конкурсу на платну форму навчання. І 1 серпня, о 12 годині, такі списки Міністерство має надіслати вищим навчальним закладам. Відповідно ВНЗ це розміщують на своєму сайті і на інформаційних стендах, окрім цього, в особистий кабінет вступника приходить повідомлення, що такий-то вступник рекомендований до зарахування на бюджет у той чи інший навчальний заклад», – повідомив Андрій Гукалюк.

Вступники, які рекомендовані до зарахування на місця державного замовлення, що вступають на основі сертифікатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів, зокрема за квотами -1 та квотами -3 повинні виконати вимоги до зарахування до 12:00 5 серпня.

«Ті вступники, що рекомендовані на бюджетну форму навчання, повинні до 5 серпня принести оригінали документів: атестат, додаток до атестату, сертифікат ЗНО, відповідно пред’явити копії паспорта. Лише в цьому випадку, якщо така особа приносить ці документи, вона може бути зарахована, включена до наказу і зарахована до університету», – розповів Андрій Гукалюк.

Зарахування абітурієнтів на місця державного замовлення буде 7 серпня до 12:00.

Для абітурієнтів, які вступають на заочну форму навчання

Вступникам, що подали документи на заочну форму навчання за кошти фізичних та юридичних осіб, які вступають на основі сертифікатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів, треба виконати умови до 18:00 9 серпня. Зарахування до студентських лав повинне відбутися до 18:00 10 серпня.

Тим, хто планує вступати на платну денну форму навчання

Абітурієнти, які вступають на основі сертифікатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів на денну форму навчання за кошти фізичних та юридичних осіб, повинні до 18:00 11 серпня виконати вимоги зарахування вступників. Зарахування на платну форму навчання триватиме до 12:00 12 серпня.

Вакантні місця державного замовлення

Переведення на вакантні місця державного замовлення пільгових категорій вступників триватиме протягом 13-18 серпня.

«Є такий цього року момент, що можна переводити вступників, які зараховані на платну форму навчання, на місця державного замовлення, якщо вони, звичайно, є. Тобто якщо умовно в  нас є 30 місць державного замовлення на спеціальність, наприклад, науки про землю, а подали оригінали 25 вступників, то ми можемо перевести 5 вступників, але за однієї умови: якщо їхній конкурсний бал є не більше, ніж на 20 менше від останнього зарахованого. Тобто останній зарахований 175, якщо маєш 155 – тебе можна перевести, якщо маєш 152 – вже не можна. Але це стосується певних категорій вступників, які мають так звані спеціальні умови», – повідомив Андрій Гукалюк.

Додатковий конкурсний відбір на звільнені вакантні місця, згідно з пунктами 11.2-11.3 Правил прийому, відбудеться до 15 вересня.

Підготувала: Ярина ДЕМЧИНА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: