У Львові відреставрували 2 історичні брами

restavratsiiabram-53ffe001ba89fc877dc55c8749abbe64

Нещодавно в історичній частині міста було змонтовано 2 відреставровані брами: на вул. Мартовича, 8 та вул. Дорошенка, 13.

 

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Обидві брами реставрували місцеві фахівці у межах програми співфінансування проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» (GIZ та ЛМР). За умовами програми частку від загальної вартості (30 %) реставрації сплачували мешканці будинків.

Основні роботи на вул. Мартовича, 8 полягали у виготовленні втрачених декоративних елементів та відновленні функціональності брами. Щоб повернути дверним полотнам автентичного вигляду, їх покрили фарбою і встановили за металевими решітками скляні шиби, які легко можна відкрити і помити зсередини.

За результатами дослідження на первинне пофарбування чорний колір старої брами замінили на зелений, оскільки саме цей колір присутній в оформленні сходової клітки будинку.

На вул. Дорошенка, 13 столярі модернізували існуючу браму, яка була в досить незадовільному стані. Було розроблене креслення брами, за яким, на прохання мешканців, у дверні стулки інтегрували віконні отвори. Таким чином, у під’їзд буде потрапляти денне світло. Також виготовлено нові дверні тафлі – їх майстри виконали з дуба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: