За два-три тижні фахівці порадять, що робити з Монументом Слави

monument-slavi
Фото: Львівський портал

Фахівці з «Львівської політехніки за два-три тижні напрацюють варіанти подальших дій щодо Монументу Слави на вулиці Стрийській у Львові

Фахівці з «Львівської політехніки за два-три тижні напрацюють варіанти подальших дій щодо Монументу  Слави на вулиці Стрийській у Львові, які подадуть на розгляд міських депутатів.

Про це під час брифінгу розповіли заступник міського голови Андрій Москаленко та головний архітектор міста Юліан Чаплінський, передає ІА Дивись.info

«Потрібні обрахунки можливості музеєфікації або демонтажу, щоб була чітка дорожня карта - що необхідно для цього зробити, які рішення треба прийняти, скільки це може коштувати. Треба буде оголошувати архітектурний конкурс, щоб показати яким чином ця територія буде функціонувати,» - заявив Андрій Москаленко.

Водночас, за словами Юліана Чаплінського поняття музеєфікації є доволі широке. «Музеєфікація може передбачати реконструкцію площі, якийсь варіант зміни комплексу, частковий демонтаж чи повний демонтаж, «переселення» в музеї. Це є тема для наступного обговорення», - розповів головний архітектор міста.

Наразі комунальники обгороджують частини комплексу, які є в аварійному стані.

«З колони   можуть відпасти гранітні плитки, треба простукати весь пам’ятник, чи воно тримається і познімати плити. Конструктивні елементи навряд чи можуть впасти, але демонтаж – процес  непростий. Кілька тижнів піде на роботу конструкторів, які мають дати оцінку несучої здатності конструкції і що з нею можна робити. Рішення про демонтаж має приймати сесія, але це не може бути звиклим демонтажем коли приїхали і повалили, мають бути пошукувальні роботи, експертиза, проект демонтажу, кошторис», - додав Юліан Чаплінський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: