До дня народження Сенцова у Львові покажуть про нього фільм

d490785-sencov

В одеському Зеленому театрі 13 липня відбудеться спеціальний показ документального фільму «Процес» Аскольда Курова, присвячений до дня народження його головного героя — українського режисера Олега Сенцова, засудженого в РФ до 20 років ув’язнення.

Про це повідомляє компанія «Артхаус Трафік» у Facebook.

Покази відбудуться більш ніж на 20 локаціях у Києві, Вінниці, Запоріжжі, Ізюмі, Костянтинівці, Львові, Рівному, Сєверодонецьку та інших містах. Вхід на сеанси безкоштовний.

«Свій 41-ий день народження Сенцов відзначає у російській в'язниці —  після анексії Криму Росією режисера заарештувала ФСБ, його звинуваченого у плануванні терактів і вивезено до Москви. Після року в ув'язненні його засудили до 20 років колонії, незважаючи на те, що свідчення звинувачення були дані під тиском, та відсутність доказів. Олег Сенцов не визнав своєї провини», — йдеться в повідомленні.

Фільм демонструється мовою оригіналу з англійськими субтитрами. Організатори події також закликають усіх небайдужих надсилати листи Олегу і підтримувати його сім'ю через сайт solidarityua.info.

«Процес» Курова розповідає про суд над Сенцовим і спроби сім'ї, друзів та адвокатів звільнити режисера. Назва стрічки відсилає до кафкіанської абсурдності подій, показуючи, як у тоталітарній державі жертвою бюрократичної машини може стати будь-яка людина.

Нагадаємо, у серпні 2015 року суд у РФ визнав Олега Сенцова і Олександра Кольченка винними у створенні в Криму терористичної організації, скоєнні двох терактів і підготовці ще одного, а також у спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні зброї.

Сенцов був засуджений до 20 років колонії, Кольченко – до 10 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: