НАТО надало допомоги військовому шпиталю на 2,5 мільйона

dsc_0365
Фото ілюстративне. Джерело: Полтавська обласна державна адміністрація

За рік НАТО виділило допомоги Військово-клінічному медичному центру Західного регіону на 2,5 мільйони гривень.

За рік НАТО виділило допомоги Військово-клінічному медичному центру Західного регіону на 2,5 мільйони гривень, передає ІА Дивись.info

Про це під час брифінгу повідомив начальник Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, полковник медичної служби Збройних сил України Іван Гайда.

За словами Івана Гайди НАТО виділило військовому шпиталю 2,5 мільйони гривень за рік обладнанням. Сьогодні його використовують під час відновлювального лікування пацієнтів.

«За рік у госпіталі проходять відновлювальне лікування близько 400-450 пацієнтів. Сюди входять як хірургічні методи відновлювального лікування, і 200 тих, хто проходить безпосереднє лікування у відділі реабілітації», — зазначає головний хірург західного регіону Іван Богдан.

Крім того, Іван Гайда заявив, що обласна рада виділила центру кошти у розмірі 1 млн 400 тисяч гривень. Всі ці кошти розподілені.

Читайте також: У військовому шпиталі розповіли, скільки вилікували бійців

«Є і благодійні внески, які здійснюють трастові фонди, міжнародні організації, світові організації, асоціації, фізичні та юридичні особи, — каже Іван Гайда. — Благодійні внески станом на 1 липня 2017 року становили понад 3 млн 362 тисячі гривень».

Попри це, у шпиталі кажуть, що сьогодні не можуть забезпечувати якісні послуги на рівні закордонних госпіталів. Одна з причин того — малий штат. До прикладу, у реабілітаційному відділенні на одного пацієнта приходиться 3-4 працівника, а за іноземними повинно бути 8.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: