У скандалі з Ryanair винні президент з прем’єром?

839938

Мер Львова Андрій Садовий вирішив прокоментувати учорашню ситуацію навколо Ryanair, натякнувши, що ірландський лоукостер відмовився заходити на український ринок через центральну владу.

«Зв'язався з керівництвом Ryanair з запитанням щодо долі підписаного договору зі Львовом. Отримав відповідь, що ключ в Києві. До Львова претензій жодних, але компанія заходить не в міста, а в країни. А з Києва їх банально поперли. Я не схильний думати, що вся справа в лобіюванні інтересів МАУ. Директор «Борисполя» не приймав би такого скандального рішення без згоди згори», – написав на своїй сторінці у Фейсбук Андрій Садовий.

І додав, що після прокурорської інвестпідтримки у вигляді кримінальних справ щодо голландського індустрального парку у Львові – це вже другий цвях в спину з боку центральної влади в бізнес-клімат міста.

«Якщо Президент з Прем'єром не вирулять з цих скандалів, то можуть відміняти всі наступні форуми а-ля «Invest in Ukraine!». Є ризик опинитись на них в ролі людей, жодному слову яких ніхто не вірить», – написав львівський мер.

Нагадаємо, компанія-лоукостер Ryanair оголосила про вихід з України через недотримання раніше досягнутої угоди. Про це йдеться в офіційній заяві на сайті компанії.

«Ми скасували запланований прихід до України після невиконання київським аеропортом угоди, яку підписали у березні цього року із Міністерством інфраструктури, посадовими особами аеропорту та чинним генеральним директором аеропорту паном Рябікіним (Павло Рябікін - ред.)», - пояснили у Ryanair.

Відзначається, що скасовані будуть рейси не лише з Києва, але й з Львова. У тексті вказується, що столичний аеропорт вирішив «захистити авіаперевізників з високими тарифами (у тому числі Міжнародні авіалінії України) та позбавити українських споживачів  доступу до найнижчих авіапакетів у Європі».

«Як наслідок, Ryanair не має іншого вибору, окрім скасування 4 нових маршрутів Києва та 7 нових львівських маршрутів, що призведе до втрати понад 500 000 пасажирів та 400 робочих місць», - вказано у повідомленні лоукостера.

Тим часом один з найбільших лоукостерів Європи Wizz Air повідомив, що встановив спеціальні тарифи на скасовані рейси іншого лоукостера Ryanair вартістю від 15 євро. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній сторінці авіакомпанії у соцмережі Facebook.

Пасажири, які встигли забронювати квитки на скасований рейс авіакомпанії Ryanair між Києвом та Лондоном чи нідерландським Ейндговен, а також між Львовом та Берліном або польським Вроцлавом, можуть забронювати квитки у Wizz Air за зниженою ціною, за умови пред'явлення своого оригінального бронювання на Ryanair.

Повідомляється, що WЛоizz Air запустив унікальні тарифи у 15-35 євро, аби зменшити кількість пасажирів, які постраждали від скасування виходу Ryanair на український ринок. Кількість акційних місць залежить від наявності вільних місць в літаку, тому пасажирам рекомендується швидко бронювати квиток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: