Львів є гарним прикладом того, що місто може зробити для внутрішніх переселенців, — Пабло Матеу

dsc0699-deabab6cc55d4b94f3cf9bfffffd17d3

Сьогодні відбулась зустріч міського голови Львова та представника Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Пабло Матеу.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

У зустрічі також взяли участь представник УВКБ ООН Джонатан Хайєт, голова правління «Крим SOS» Таміла Ташева, виконавчий партнер УВКБ ООН Юрій Шивала, в.о. заступника міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко та радник міського голови Оксана Рубай.

«Львів був одним із перших міст в Україні, яке відкрило свої двері внутрішнім переселенцям. І спершу ви робили це без жодної підтримки зі сторони міжнародних організацій. І мені здається, якщо говорити про цю сферу роботи, то Львів є гарним прикладом того, що місто може зробити для внутрішніх переселенців», - зауважив представник Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Пабло Матеу.

Присутні обговорили труднощі переселенців у Україні, зокрема внутрішніх переселенців, можливості підтримки, яку може надати УВКБ ООН та бачення міста щодо можливостей допомоги як з біженцям з інших країн, як і внутрішньо переміщеним особам, у зв’язку з військовими діями на сході нашої країни.

Міський голова Львова наголосив, що місто якісно працює з учасниками бойових дій, з допомогою Центру надання послуг учасникам бойових дій. Тож таку модель роботи можна було б і варто було б застосовувати і щодо внутрішніх переселенців.

«Ми прийняли понад 6 тис людей, які переїхали до Львова. Загалом по статистиці ми маємо 8,5 тис осіб. Ми максимально, чим можемо, допомагаємо внутрішньо переміщеним особам, бо самі в своїй історії мали складні часи. Тому розуміємо важливість допомоги.

Читайте також: Мультикультуралізм: як живеться мусульманам у Львові

Але ми не маємо фінансових можливостей придбати квартири цим людям. Тому було би дуже корисно, щоби держава або міжнародні структури виступили ініціатором програми іпотечного кредитування житла для внутрішньо переміщених осіб. Щоб люди могли жити і протягом 25-30 років виплачувати вартість житла.

Місто може надати землю, може допомогти з комунікаціями, але саму вартість будівництва ми не зможемо осилити.

Якщо такий проект зможе знайти фінансування, ми разом могли би працювати над втіленням. Тому що для таких осіб питання житла стоїть на першому місті», - наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: