Стало відомо, чому СБУ провела обшуки у Львівській міськраді

63a7746a-82e5-4380-a9a0-57444b2bcfca
Фото: zaxid.net

Сьогодні, 12 липня, у департаменті економічного розвитку та управлінні комунального майна Львівської міськради пройшли обшуки Служби безпеки України та поліції.

Обшуки у департаменті економічного розвитку Львівської міської ради відбуваються через масштабну аферу з комунальною нерухомістю Львова. Про це стало відомо з ухвали Галицького районного суду Львова, пише Zaxid.net.

Нагадаємо, 12 липня до департаменту економічного розвитку ЛМР та управління комунальної власності ЛМР, яке входить у структуру цього департаменту, з обшуком прийшли слідчі ГУ НП та УСБУ у Львівській області.

Як йдеться в ухвалі Галицького районного суду, «проведення обшуку зумовлене необхідністю виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів та оригіналів усіх документів щодо об’єктів нерухомого майна у м. Львові, які незаконним шляхом вибули із комунальної власності територіальної громади м. Львова».

Як повідомлялось, у червні поліція затримала двох співучасників цієї афери, однак основні вигодонабувачі майна – львівські підприємиці Ірина Сандул та Людмила Малькова – наразі на волі. Пізніше також стало відомо, що одного із затриманих Артема Шпоту суд відпустив під заставу 240 тис. грн. Загалом до схеми розкрадання комунального майна у Львові причетні п’ятеро осіб. Поліція арештувала вкрадені з-під носа чиновників 24 приміщення у Львові.  А 8 червня прокуратура зареєструвала кримінальне провадження стосовно посадовців міської ради через службову недбалість.

Нижче в ухвалі суду також наведений список адрес цих приміщень.

Ухвала Галицького райсуду Львова/Zaxid.net

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: