У Львові нещасні випадки трапляються саме на тих водоймах, де купання заборонено

IMG_5391

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР закликає мешканців бути обережними під час відпочинку і не нехтувати правилами поведінки на воді. Цього літа купальний сезон відкрито на двох озерах у Брюховичах, та одному у Винниках, інші ж водойми на території Львова є непридатними для купання.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Так, у Львові є понад 122 водойми (в т.ч. річки й потічки), на яких заборонено купатися! Це природні, декоративні, пожежні і технічні водойми та відстійники.

«На жаль, в нас гинуть люди, як правило, на водних об’єктах, які не призначені для купання. Окрім того, 24 львів’янина загинуло на водоймах поза межами міста, зокрема й у місцях, не відведених для купання. Торік на непридатних для купання водоймах у Львові загинуло троє людей. Хочу акцентувати увагу, що у самому Львові є 97  водних об'єктів, у Брюховичах – 26, у Винниках – 6, а дозволено купатись тільки на трьох. На жаль, мешканці у нетверезому стані заходять у воду, в якій хочуть охолонути, тому наслідки плачевні», - наголосив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Віктор Іваніцький.

Зазначимо, що на всіх облікованих водних об’єктах адміністративних територій, які не підготовлені для масового відпочинку на воді, встановлюються попереджувальні щити із вказівниками про заборону купання та з інформацією про наявність забруднюючих речовин.

«Проблема в тому, що є люди, які свідомо порушують заборони, ловлячи рибу та купаючись у водоймах, які не є для цього призначені. Безперечно, є періодичне патрулювання території водних об’єктів поліцією і працівниками ЛКП, але без розуміння людей вони не матимуть потрібного результату. Проте варто й відзначити, що в останні роки відношення людей суттєво змінилося в кращу сторону. Є ініціативні групи мешканців, які самі вивішують наліпки і плакати з забороною купання, фотографують порушників, окультурюють і прибирають засмічені території біля водних об’єктів. З таких прикладів – озеро на вул. Замарстинівській», - наголошує начальник відділу захисту населення та територій управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР Євген Басан.

У разі виникнення надзвичайних ситуацій та подій на водоймах, необхідно невідкладно повідомляти чергового ГУ ДСНС України у Львівській області за тел. 101, Центральної рятувально-водолазної служби Товрятводу України у Львівській області за тел. 097-017-00-20.

Нагадаємо, у 2016 році відпочинок «на воді» був дозволений лише на одній базі відпочинку – «Винниківське озеро» ТзОВ «Краківський ринок». Орендарі водних об’єктів  ТзОВ «Колиба» та ФОП «Савчук» у смт. Брюховичі не змогли своєчасно завершити реконструкції пляжів і підготувати їх до літнього сезону відпочинку містян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: