ЛМР хоче штрафувати недобросовісних підрядників

86df6859a97285afb5bc74e53cc53172_XL

У Львові пропонують боротись із недобросовісними підрядниками штрафними санкціями.

На комісії інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики ЛМР заслухали інформацію щодо якості виконаних робіт під час капітального ремонту вулиць підрядними організаціями згідно з титульними списками.

Як повідомив голова комісії Остап Доскіч, на адресу комісії надходять нарікання від мешканців Львова на неякісне виконання робіт підрядними організаціями, які проводять капітальний ремонт об’єктів коштом місцевих бюджетів. Останній такий випадок трапився днями, коли щойно замощена бруківка на вулиці Повстанській, 10 після першого ж дощу «роз’їхалася у різні сторони».

«Розумію, що не реагувати на такі звернення ми не маємо права. Саме тому, на останньому засіданні нашої комісії я запропонував колегам-депутатам напрацювати механізм контролю за якістю виконання робіт підрядними організаціями. Коштів у бюджеті на капітальні ремонти вулиці не так багато, то ж ми повинні зробити все, аби уникнути відвертої «халтури». Наразі ми запланували розробити проект ухвали щодо внесення додаткових пунктів до договорів з підрядними організаціями, які б унеможливили неякісне виконання робіт».

На думку члена комісії Романа Іванціва, для того, щоб гарантувати якість виконання робіт, місто мало б в угоді прописати штрафні санкції, які би підрядник сплачував у випадку несвоєчасного або неякісного виконання робіт в межах фінансового року.

«Можлива також ситуація, коли на фірму можуть бути покладені штрафні санкції, але їх не буде з кого стягувати, якщо фірма, наприклад, зупинила свою роботу, збанкрутувала. Тому потрібно запровадити в угоді пункт про те, що власник фірми чи директор буде поручатись всім своїм майном за виконання зобов’язань фірми. Таким чином, ми уникнемо ситуацій із неякісним виконанням ремонтних робіт, на які останнім часом скаржаться львів’яни».

Джерело: lvivrada.gov.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: