На Львівщині з’явиться унікальний тренувальний комплекс для рятувальників

DSC_0007

У Львові планують встановити унікальний сучасний мобільний тренувальний комплекс. Такі комплекси вже активно використовуються для підготовки рятувальників у Європі та США.

Про це йшлося під час робочої зустрічі львівських та польських рятувальників, представників Львівської обласної організації «Добровільного пожежного товариства України», Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та начальника Державного пожежного нагляду м. Тбілісі, Грузія.

Зустріч відбулася в рамках реалізації Програми «Польська допомога 2017-2018», яка фінансується Міністерством закордонних справ Республіки Польща.

Українською стороною під час зустрічі були надані пропозиції щодо облаштування тренувального комплексу тим обладнанням та атрибутами, які допоможуть рятувальникам максимально ефективно відпрацьовувати усі небезпечні ситуації, що найбільш часто виникають в реальному житті.

Складатиметься комплекс із 5 контейнерів, пов’язаних між собою. Загальна довжина тренажера буде близько 12 м. Із одного контейнера можна буде перейти в інший, не покидаючи межі комплексу.

У цьому пожежному тренажері буде устаткування та створені всі умови, для проведення дій в умовах сильного задимлення, високих температур та забрудненого середовища. Умови, наближені до реальності, допоможуть українським вогнеборцям підвищити кваліфікацію та відпрацювати порядок дій з реагування у надзвичайних ситуаціях різного характеру, які можуть виникнути під час рятувальних операцій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: