У прокуратурі пояснили, за що засудили добровольця АТО

630_360_1493324213-1416-3

Печерський районний суд Києва у відкритому судовому засіданні визнав винним військовослужбовця Ігоря Яворського у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинене в умовах особливого періоду).

Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

Доведено, що Ігор Яворський, з метою тимчасово ухилитись від несення обов'язків військової служби, восени 2015 року не з’явився вчасно на службу і понад місяць проводив час на власний розсуд. У розташування військової частини боєць повернувся лишень з остраху через кримінальну відповідальність за вчинений злочин.

У ході судового засідання правопорушник вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю.

Враховуючи, що раніше неодноразово судимий військовослужбовець повністю не відбув раніше призначене покарання, суд призначив йому нове покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки 6 місяців.

Довідково: при винесенні рішення суд врахував усі обставини. У тому числі те, що солдат вчинив вказаний злочин в період невідбутої частини покарання за попереднім вироком Трускавецького міського суду Львівської області менше ніж за два роки. Хоча іспитовий строк у нього був три роки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: