В ЄС замінили заяву саміту «особистою думкою» про європейський вибір України

3913f11c9c7501d3fd4f6c874ed9ce55_1499684693_extra_large

Лідери Європейського союзу та України уникнули відповіді на запитання про підсумкову заяву саміту Україна-ЄС під час прес-конференції за підсумками зустрічі.

Лідери Європейського союзу та України уникнули відповіді на запитання про підсумкову заяву саміту Україна-ЄС під час прес-конференції за підсумками зустрічі, передає УП.

Петро Порошенко, Дональд Туск та Жан-Клод Юнкер у своїх промовах не згадали про підсумкову заяву, яку зазвичай вважають невід’ємним підсумком самітів ЄС із іншими державами.

На пряме запитання журналіста про те, чи була схвалена заява і чи є в ній згадка про європейський вибір України, вони також не відповіли, натомість Туск нагадав про те, що ця теза міститься в преамбулі Угоді про асоціацію.

«Я лише повторю те, що я сказав про найважливішу частину найважливішого документу, угоди про асоціацію. І це не слоган. В ній записане, що Європейський союз визнає європейські прагнення України і вітає її європейський вибір», - заявив Туск.

Туск також додав, що підтримує це положення, але наголосив, що цю заяву робить від свого імені, а не від імені ЄС. «Це також наша особиста думка, моя і Жан-Клода Юнкера.  І це не випадково, що думка президентів двох європейських інституцій співпадає, коли йдеться про відносини України та ЄС», - заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: