Директора бронетанкового заводу доставили у НАБУ

lbz

Директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа доставили до приміщення НАБУ.

Відповідне відео на своїй сторінці у Фейсбук опублікував телеканал НТА.

«Кортеж з автомобілів з Бронетанкового заводу прибув до Львівського територіального управління Антикорупційне бюро України. З мікроавтобуса вийшли чоловіки, один з них, схоже директор Бронетанкового - Роман Тимків», – йдеться у повідомленні.

Джерела у правоохоронних органах підтвердили ІА Дивись.info, що була проведена спільна операція САП і НАБУ, а також, що йдеться про слідчі дії щодо директора ДП.

Раніше стало відомо, що на Львівському бронетанковому заводі затримали представника керівництва. Офіційна інформація наразі не надавалася.

Тим часом у Єдиному державному реєстрі судових рішень є ухвала від 24 квітня 2017 року, видана Галицьким районним судом Львова, щодо дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадження № 42016140400000127 від 08.12.2016 року.

Йдеться про кримінальні правопорушення передбачені ч.5 ст.191, ч.2 ст.15, ч.2 ст.366 КК України.

Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

  1. Дії, передбачені частинами першою, другою, третьою або четвертою цієї статті, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою, -

караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Стаття 15. Замах на злочин

  1. Замах на вчинення злочину є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.

Стаття 366. Службове підроблення

  1. Ті самі діяння, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, -

караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Клопотання до суду подав слідчий відділу військової прокуратури Західного регіону України Дмитро Погорєлов.

«про надання тимчасового доступу до облікової справи ДП «Львівський бронетанковий завод» (код ЄРДПОУ 07985602), яка складається з реєстраційної та звітної частини, з можливістю тимчасового вилучення оригіналів (за відсутності - належним чином завірених копій) усіх вищевказаних документів, які перебувають у володінні Галицької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області (код ЄРДПОУ 39508163), що розташована за адресою: м. Львів, вул. Стрийська, 35», – йдеться в ухвалі.

Слідчий своє клопотання мотивував тим, що інформація, яка перебуває у володінні Галицької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області, має важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні. Крім того, вказує на неможливість іншими способами встановити інформацію, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів, зазначених у клопотанні. Просить розгляд клопотання проводити без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Суд задовольнив клопотання слідчого.

Того самого дня розглядалося ще одне клопотання від слідчого Погорєлова про «тимчасовий доступ із можливістю ознайомлення та вилучення оригіналів та/або копій документів щодо створення та діяльності ДП «Львівський бронетанковий завод» (код ЄРДПОУ 07985602), а саме: установчого договору та статуту, свідоцтва платника ПДВ, свідоцтва про реєстрацію юридичної особи, повідомлення про відкриття розрахункового рахунку в банку, договорів оренди або купівлі-продажу нерухомого майна за місцем реєстрації підприємства, доручень на представлення інтересів підприємства, протоколів зборів учасників, копій паспортів, ідентифікаційних номерів платників податків засновників, співзасновників, директорів та представників вказаного підприємства та інших документів, які містяться у реєстраційній справі вказаного підприємства, яка перебуває у володінні в Управління державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міської ради за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1,з можливістю її вилучення у територіальному підрозділі».

І це клопотання суд задовольнив.

Є у ЄДРСР є іще одна цікава ухвала, видана слідчим суддею Шевченківського районного суду Львова у кримінального провадження № 42016140400000043 від 04.04.2016 р. за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України.

Зі скаргою звернулося Публічне акціонерне товариство «Всеукраїнський банк розвитку» на постанову слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу слідчого управління військової прокуратури Західного регіону України від 30.03.2017 р. про закриття кримінального провадження.

«Свою скаргу мотивує тим, що кримінальне провадження внесено до ЄРДР за фактом привласнення службовими особами ДК «Укрспецекспорт» за попередньою змовою зі службовими особами ДП МОУ «Львівський бронетанковий завод» коштів ПАТ «ВБР» в сумі 3250000,00грн. Вважає рішення слідчого про закриття кримінального провадження передчасним та необґрунтованим, по даному провадженню не проведено необхідні слідчі дії, не призначено економічної експертизи», – йдеться в ухвалі.

Закриття справи слідчі обґрунтували тим, що ПАТ «ВБР» у цьому кримінальному провадженні потерпілим не визнано, оскільки не встановлено будь-яких фактичних даних, які б об’єктивно підтверджували факт заподіяння шкоди останньому діями посадових осіб ДК «Укрспецекспорт» і ДП МОУ «Львівський бронетанковий завод».

Суддя Шевченківського суду відмовив ПАТ «ВБР» у задоволенні скарги.

Наразі невідомо, чи кримінальне провадження № 42016140400000127 від 08.12.2016 року пов’язане із слідчими діями НАБУ, які відбулися сьогодні на Державному підприємстві «Львівський бронетанковий завод».

Нагадаємо, що сьогодні на підприємство Укроборонпрому має прибути президент Петро Порошенко.

Додамо, Роман Тимків очолив ДП «Львівський бронетанковий завод» 5 серпня 2015 року. Раніше він був забудовником в Івано-Франківську і співзасновником Калуського пивзаводу.

Попередник Романа Тимківа Олександр Остапець був затриманий у жовтні 2015 року за підозрою у привласненні і розтраті майна. Тоді суд встановив заставу 30 мільйонів гривень. Екс-директор заставу не вніс і до суду залишався в СІЗО.

Однак в суді справа була перекваліфікована на службову недбалість і Остапець відбувся умовним терміном і штрафом у майже 12 тисяч гривень.

Оксана ДУДАР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: