Львівський виконком визначив розмір компенсації вартості путівок на санаторно-курортне лікування ветеранам

274980_1

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив Порядок надання грошової допомоги для компенсації вартості путівок на санаторно-курортне лікування

ветеранів війни, осіб, на яких поширюється дія Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань», передає ІА Дивись.info

Дія порядку не поширюється на осіб, зазначених у порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням.

Безоплатними санаторно-курортними путівками через надання грошової допомоги відповідно до цього порядку забезпечуються: ветерани війни: інваліди війни, учасники бойових дій, учасники війни, особи, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (надалі – члени сімей загиблих); особи, зазначені у статтях 6-1, 6-2, 6-3, 6-4 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» .

У разі, якщо особа, на яку поширюється дія Порядку, має право на забезпечення санаторно-курортним лікуванням за кількома законами, їй надається право вибору у забезпеченні путівкою за одним із них.

«Безоплатними путівками через надання грошової допомоги забезпечуються особи, на яких поширюється дія Порядку, відповідно до медичних рекомендацій з врахуванням пільг, передбачених законодавством для конкретної категорії осіб, у порядку черговості: позачергово щороку безоплатними путівками через надання грошової допомоги забезпечуються: інваліди війни; інваліди, зазначені у статті 6-2 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань»; інваліди війни з числа осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та війни 1945 року з імперіалістичною Японією, забезпечуються безоплатними путівками через надання грошової допомоги першочергово з числа позачерговиків щороку», - йдеться у рішенні виконкому

Один раз на два роки безоплатними путівками через надання грошової допомоги забезпечуються: учасники війни; члени сімей загиблих; особи, зазначені у статтях 6-3, 6-4 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань».

Термін перебування у санаторно-курортному закладі для осіб, на яких поширюється дія Порядку, становить 18-21 день (з січня по грудень). Інваліди І та ІІ груп, з числа осіб, на яких поширюється дія Порядку, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) забезпечуються безоплатними путівками через надання грошової допомоги до санаторіїв (відділень) спинального профілю з лікуванням строком на 35 днів (відповідно до медичних рекомендацій) у порядку черговості.

Особам, які супроводжують інвалідів I та II групи з числа осіб, на яких поширюється дія Порядку, до санаторіїв (відділень) спинального профілю, путівки не видаються, лише оплачується проїзд (двічі до санаторію і двічі у зворотному напрямку) у транспорті загального користування (залізничному та автомобільному) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовують вартість квитка у плацкартному вагоні.

Граничний розмір грошової допомоги встановлюється щороку рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради. Цьогоріч він становить від  4691 до 18 217 грн. Виплату грошової допомоги здійснює відділ соціального захисту за рахунок коштів, передбачених у міському бюджеті Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: