Нардеп Константиновський вирішив скласти мандат

24014833

Народний депутат В’ячеслав Константиновсткий написав заяву про складення своїх повноважень.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«…прийняв рішення, яке звалило величезний вантаж з моїх плечей. Написав заяву про відмову від депутатського мандата. Завтра вранці воно буде в секретаріат ВР і, сподіваюся, буде проголосовано на наступній сесії. Перший раз я хотів це зробити через півроку після обрання, але кілька разів відкладав, сподівався, що звикну.

Справжнім політиком я так і не став... насамперед тому, що залишатися самим собою, для політика майже недоступна розкіш. Тому успіх в політиці майже завжди пропорційний вмінню обіцяти, обманювати і прикидатися. Хоча, напевно бувають і винятки ... не хочу образити всіх», – написав Константиновський.

Він зауважив, що ці майже три роки були найпохмурішими у його житті.

«Зате, у мене були посвідчення, ІМУНІТЕТ і «шикарна» для мене зарплата. Імунітетом я так і не скористався, пройшов перевірки в ДФС, ГПУ і НАЗК добровільно ... зарплата з першого дня перераховувалася в дитячий будинок, а посвідчення показав тільки раз ... коли починалася історія з «діамантовими прокурорами». У мене не було бізнесу, який потрібно захищати і просто не було часу на бізнес. Зате я навчився рано вставати, проводити багато годин, сидячи на місці і читаючи купу паперів. Ще я почав курити, це замість занять спортом.

Чесне слово, не брав хабарів ... нікому не відмовляв в депутатському запиті і намагався допомогти тим, хто до мене звертався. На жаль, виходило не завжди. Мої закони не потрапляли до порядку денного ... без фракції майже немає важелів.

Все це дрібні неприємності, в порівнянні з тим, що витримують наші військові на фронті, наші пенсіонери і прості роботяги! Якби я міг їм РЕАЛЬНО допомогти, терпів би і далі.

Сьогодні депутат це те ж, що «ВОРОГ НАРОДУ». Багато депутатів різних скликань заслужили це звання... АЛЕ ДАЛЕКО НЕ ВСІ. Поливати брудом парламент зараз стало дуже модним і прибутковою справою.

Я не парниковий хлопчик і вмію справлятися з труднощами. Єдине, що я не терплю, – це приниження і образи себе і тих, кого я поважаю... особливо, коли не можу відповісти по-чоловічому і по справедливості. Депутату цього не належиться! Судові кляузи, не моє ... та й марно. Мій ресурс терпіння виснажився.

Я бажаю цього парламенту терпіння і успіхів з реформами, але вже без мене. Сподіваюся, зможу приносити користь, працюючи в бізнесі. Мені здається, наші ресторани і клуби робили Київ хоч трохи більш комфортним і європейським.

Дякую своїм виборцям за довіру і прошу вибачення за те, що не зміг повний термін захищати їх інтереси. Боротьбу за повернення землі радгоспу «Пуща-Водиця» буду продовжувати, команда юристів вже працює», – написав Константиновський.

Політолог Михайло Басараб так прокоментував рішення нардепа: «Два міркування.
Майже три роки тому то була ефектна перемога ефектного кандидата. Але це вже лише позитивні спогади.  Друге. Якщо встигнуть провести вибори, то від Подолу і Куренівки у Раду може пройти Гордон. А це дуже не тішить».

Довідка

Вячеслав Константиновський— український бізнесмен, мультимільйонер. На парламентських виборах 2014 року обраний народним депутатом в мажоритарному окрузі в Києві від політичної партії «Народний фронт».

Народився в Києві, в дитинстві займався класичною боротьбою, отримав звання майстра спорту. Має брата-близнюка Олександра. У середині 80-их років зайнявся бізнесом у сфері громадського харчування. Сім років прожив у Сполучених Штатах. За власним твердженням, брав участь у Помаранчевій революції і Євромайдані. Наразі разом із братом володіє холдингом «Київ-Донбас», компанією «Kyiv Donbas Development Group», мережею ресторанів «Пузата хата» і «Carte Blanche». У 2013 році їхній статок оцінювався в 355 мільйонів доларів.

У 2014 році після початку Антитерористичної операції на сході України вступив до батальйону територіальної оборони «Київ-1». Влітку оголосив про те, що продає автомобіль «Rolls-Royce Phantom», гроші від продажу якого пожертвує на потреби війська. 8 серпня повідомив, що виручив за машину 2,5 млн гривень (180 тисяч доларів).

У вересні оголосив про своє бажання балотуватися до Верховної Ради. На позачергових виборах до парламенту 26 жовтня отримав перемогу в одномандатному окрузі № 220 у Києві, набравши майже 33% голосів.

У разі, якщо  з Константиновського будуть зняті повноваження народного депутата, його місце може зайняти Дмитро Гордон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: