Україна має намір створити свою лоукост-компанію, – Омелян

145538

Міністр інфраструктури планує зареєструвати нову авіакомпанію восени Україна планує створити власний лоукост з іноземними інвестиціями цієї осені.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, пише РБК-Україна.

«Зламати ситуацію (з монополістом в авіаперевезеннях - ред.) дозволить створення нової авіакомпанії в сегменті лоукост. Сподіваюся, зареєструємо її восени. Це приватні інвестиції: 51% - Україна, 49% - іноземці», – заявив Омелян.

За його словами, структура компанії повинна бути саме такою, оскільки тільки компанії з українською реєстрацією можуть виконувати внутрішні рейси. Так, Омелян підкреслив, що Україна відкриває небо для бюджетних авіакомпаній, однак існує протидія з боку українського монополіста з авіаперевезень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міжнародний аеропорт «Бориспіль» відновлює переговори з ірландським лоукостером Ryanair в новому форматі.

«Я одностайний з прем'єр-міністром в тому, що лоукост-компанії повинні прийти на український ринок і для цього необхідно підготувати відповідну нормативну базу. Ми відновлюємо переговори з Ryanair в форматі Міністерство – аеропорт «Бориспіль» - Ukraine Investment Promotion Office», - заявив гендиректор аеропорту Павло Рябікін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: