Жодного курсанта, учбових механізмів з Академії сухопутних військ ніхто не забере, — Порошенко

IMG_5629
Петро Порошенко. Фото: Дивись.info.

Президент України Петро Порошенко заявив, що надання харківському факультету статусу інституту ніяк не зачепить Національну Академію сухопутних військ у Львові.

Президент України Петро Порошенко заявив, що надання харківському факультету статусу інституту ніяк не зачепить Національну академію сухопутних військ у Львові.

Відповідне рішення він озвучив під час прес-конференції у Львові, куди голова держави приїхав з робочим візитом, передає кореспондент Дивись.info.

Президент України Петро Порошенко назвав Національну академію сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного гордістю країни.

Петро Порошенко під час візиту до Львівського бронетанкового заводу. Фото: Дивись.info

«У 2015 році Академії моїм указом присвоїли статус національної. Зараз нам потрібно більше офіцерів, у тому числі — офіцерів-танкістів. Тому прийнято рішення підвищити статус харківського факультету до інституту. Але хочу наголосити — аж ніяк це не зачепить львівську академію. Жодного курсанта, викладача, військового, учбових механізмів ніхто не забере з академії і я не дозволю це зробити, — зазначив Порошенко. — Де як не у Львові виховувати не тільки фахівців, але і патріотів? Національна академія сухопутних військ була, є і буде!».

Президент заявив, що справа не тільки в унікальній навчальній базі, матеріалі. За його словами, це все можна придбати.

Петро Порошенко під час візиту до Львівського бронетанкового заводу. Фото: Дивись.info

«Але якщо ти не матимеш воїна професіонала і патріота, це буде просто залізо. Головне — це атмосфера Львова, який є важливим компонентом для формування справжніх захисників Вітчизни», — додав Петро Порошенко.

Нагадаємо, триває голосування за петицію, ініційовану народним депутатом Ігорем Васюником, проти знищення Національної академії сухопутних військ у Львові. До кінця голосування залишилося 85 днів.

Причиною для появи петиції став план Міністерства оборони України щодо реорганізації військових навчальних закладів, згідно із яким МОУ через постанову Уряду хоче створити на фондах факультету військової підготовки ім. Верховної Ради України Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Інститут танкових військ із перенесенням туди підготовки курсантів Національної академії сухопутних військ за спеціалізацією «Управління діями підрозділів танкових військ».

Фото: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: