Гройсман хоче зробити в Гостомелі базу для лоукостів

4d28c2a77bda718b3d0c2f169be8aca8_1496055937_613x362.8564516129_3_0

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман хоче активізувати розвиток аеропорту «Гостомель», який знаходиться практично на такій же відстані від центру Києва, як і Бориспіль, як базового аеропорту для лоукостів.

Про це він сказав сьогодні, 17 липня, під час наради з питань розвитку авіасполучення.

За його словами, урял працює над тим, аби  забезпечити українцям доступ до дешевих авіаподорожей, а це передбачає, з одного боку, залучення нових авіаперевізників, передусім лоукостів, а з другого - інтенсивний розвиток вітчизняних аеропортів, як столичних, так і регіональних.

«Якщо говорити про Київ, то крім «Борисполя» столиця має ще два аеропорти – «Київ» (Жуляни) та "Гостомель". Необхідно розвивати ці авіагавані. Кожен столичний аеропорт має виконувати свою функцію. Наша спільна позиція, яку ми сьогодні напрацювали, - активізувати розвиток аеропорту "Гостомель", який знаходиться практично на такій же відстані від центру Києва, як і Бориспіль, як базового аеропорту для лоукостів. Цей аеропорт зможе запропонувати вигідні і рівні умови усім лоукостам і стати базовим, в тому числі для ірландського лоукост-перевізника #Ryanair. Керівництво "Гостомеля" готове повністю підготувати цей аеропорт за півроку-рік. У свою чергу Бориспіль погодився на цей період запропонувати Ryanair та іншим зацікавленим перевізникам-лоукостам один зі своїх терміналів для тимчасового використання», - написав на своїй сторінці у Facebook Володимир Гройсман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: