На Вінничині відкрили новий сміттєвий полігон спільно зі швейцарцями

завантаження

У Тульчині запустили новий сміттєвий полігон з потужністю майже 20 тисяч кубометрів. Проект вартістю в 13,1 млн гривень реалізували за підтримки Швейцарсько-українського проекту з децентралізації DESPRO.

У Тульчині запустили новий сміттєвий полігон з потужністю майже 20 тисяч кубометрів. Проект вартістю в 13,1 млн гривень реалізували за підтримки Швейцарсько-українського проекту з децентралізації DESPRO, передає mind.kyiv

Як повідомляє Вінницька ОДА, полігон обладнано дренажною системою, під’їзними дорогами, ваговою, освітленням та пожежними резервуарами, встановлено огорожу, побутовий вагончик та вагончик для обслуговування.

Варто зазначити, що на реалізацію проекту обласний та міський бюджет витратили лише 3,7 млн грн, решта – кошти DESPRO. Окрім того, за підтримки швейцарців було придбано бульдозер Caterpillar для ущільнення відходів за 1,6 млн грн.

Наступним етапом проекту має стати облаштування станції сортування побутових відходів.

Вінницька область – єдина в Україні в 2015 році отримала грант на реалізацію спільного проекту з італійцями в напрямку підвищення та вдосконалення професійних навичок з управління відходами. Термін дії проекту закінчується 31 серпня 2017 року. Вартість проекту – 79 714 євро, з яких  39 755 євро – грантові кошти, а решта – власний внесок учасників.

З 1 січня 2018 року в Україні діятиме заборона на захоронення несортованого сміття, тож область має завершити всі необхідні процеси з сортування відходів до кінця 2017-го. За інформацією департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації, всього на Вінниччині сьогодні – 784 пaспoртизoвaних пoлiгoнів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: