Трьом військовослужбовцям повідомили про підозру в жорстокому вбивстві

170415_zagratamy

Прокуратура сил АТО затримала трьох військовослужбовців, які підозрюються в жорстокому вбивстві. Затримали їх на території Рівненської та Хмельницької областей.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Бійці на одному із блокпостів в зоні проведення бойових дій 29 червня 2014 року затримали волонтера, який самовіддано допомагав Збройним Силам України гуманітарною допомогою. Вважаючи його нібито «сепаратистом», вищестояще керівництво відправило на блокпост групу для транспортування затриманого до військової частини. На той момент на голову патріота вже одягнули мішок та зв’язали руки.

Наступного дня з особливим цинізмом і жорстокістю військовики військової служби правопорядку, полку спеціального призначення та розвідки Оперативного командування «Захід» наносили неодноразові удари молотком та металевим прутом в область тулуба та голови потерпілого. Отямившись, покликали лікарів, які впродовж години намагались надати допомогу волонтеру.

Дорогою до шпиталю в останнього зупинилось серце і тоді правопорушники вирішили захоронити тіло вбитого в лісопосадці.

Згодом, на початку вересня, один з командирів дав вказівку перепоховати тіло вбитого. Наказ одразу ж було виконано і тіло жертви посипали вапном, з метою прискорити процес його розкладання.

Кримінальне провадження за вказаними фактами (ч. 2 ст. 121, ч. 3 ст. 146, ч. 1 ст. 262, ч. 2 ст. 185, ч. 1 ст. 396 та ч. 2 ст. 127 КК України) розслідувалося впродовж трьох років. Але завдяки принциповості, закону та справедливості правопорушників вдалося викрити та затримати!

Їм повідомлено про підозру та судом обрано запобіжні заходи. Двом правопорушникам – у вигляді тримання під вартою без права внесення застави, третьому, окрім взяття під варту, надано альтернативу – 1,6 мільйона гривень застави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: