ЛОДА звітує про успіхи у вивезенні сміття, в ЛМР сумніваються

IMG_2508_1500364143_613x454.48203125_3_0

За минулу добу з міста Львова вивезли понад 245 тонн ТПВ.

Про це повідомили в ЛОДА.

Зазначимо, що з 3 липня Львівська обласна державна адміністрація запровадила зважування всіх спецавтомобілів з ТПВ для ведення чітких розрахунків щодо кількості відходів, що утворюються у м. Львові, та які захороняють на полігонах.

Нагадаємо, що з п'ятниці, 14 липня, усі перевізники перейшли на поточне вивезення сміття з міста, завершивши прибирання усіх перенакопичених контейнерних майданчиків.

Відповідно, вивіз ТПВ з міста Львова увійшов у звичний режим роботи.

Натомість у Львівській міській раді не поділяють оптимізму в облдержадміністрації і вважають, що місто можна буде вважати очищеним від сміття тільки після того, як ТПВ будуть вивезені з перезавантажувальних станцій.

Станом на сьогодні усі контейнерні майданчики Львова очищені, але на перевантажувальній станції на вул. Північній є понад 4 тис. тонн невивезеного сміття, кількість якого щодня збільшується, тому місто очищеним від відходів вважати не можна. На цьому наголосив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

«Коли сміття лежало біля контейнерів, то ми вважали їх перенакопиченими. Сьогодні кажуть, що місто очищене, але я бачу, що є майданчики, де сміття лежить на землі, але не у такій великій кількості. Що стосується станцій перевантаження, то я наголошував, що потрібно рахувати не тільки те сміття, яке є на майданчиках, але й те, яке є на цих станціях. Зараз на станції на вул. Північній є приблизно 4 тис. тонн сміття. Місто можна вважати очищеним, коли не буде сміття на перевантажувальних станціях. Усі чули заяву посадовців ЛОДА, що вони очистили місто і зараз займуться перевантажувальними станціями, але наразі прогресу не видно. Маю надію, що за найближчий тиждень вони все-таки вивезуть цих 4 тис. тонн відходів, проведуть дезінфекцію і цей майданчик буде реально не звалищем, а знову перевантажувальною станцією. Якщо туди везуть більше сміття, ніж вивозять – це не той шлях, яким ми повинні йти

Нагадую, що з 1 липня повноваження по вивезенню, збору та утилізації відходів по місту Львову передано ЛОДА. Що стосується станції на вул. Північній, то департамент житлово-комунального господарства та інфраструктури Львівської міської ради неодноразово скеровував приписи перевізнику АВЕ про недопущення скидання такої кількості сміття на перевантажувальній станції та про вимогу негайно все прибрати. Маю надію, що ЛОДА – люди, які відповідаються зараз за це, – приберуть звідти відходи.

При високій температурі повітря таке накопичення відходів, звичайно, може нести загрозу для людей, але потрібно швидко вивозити сміття і, в першу чергу, потрібно приділити увагу зараз найбільше цій перевантажувальній станції. Ми всі свої напрацювання, ваги, комп’ютерну систему передали ЛОДА у користування. Наші всі контакти поза межами міста Львова передані, ті, які з’являються нові, також передаємо, тобто ми максимально сприяємо, щоб сміття вивозилось, адже Львів має бути чистим і львів’яни мають жити у чистому місті», - зазначив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: