На Львівщині продовжують наповнювати реєстр призовників

Rada-stvorila-elektronniy-reyestr-viyskovozobovyazanih
Фото ілюстративне. Джерело: Шепетівський вісник

До Єдиного державного реєстру військовозобов'язаних вносять персональні та службові дані призовників віком від 17 до 60 років, зокрема, відомості про дату виїзду за межі України та дату повернення на територію України.

Про це під час брифінгу, 18 липня, заявив військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко, повідомляє кореспондент ІА Дивись.info.

«Єдиний реєстр призовників створений. Зараз у нас військкомати працюють по ньому, але, на жаль, тільки три з Львівської області. Повністю цей реєстр має бути запущений на кінець 2018 року», — зазначив військовий комісар.

За словами Олександра Тіщенка, зараз, згідно з постановою №921 Кабміну, на всіх підприємствах відновлюється військовий облік.

Читайте також: Восени можуть провести ще один призов офіцерів запасу

«Вже самі керівники підприємств починають за це переживати, тому що їм доведеться нести відповідальність. Коли вступить у дію реєстр, буде все по-інакшому: якщо ти не подав дані до нього про військовозобов’язаного працівника, безпосередньо нестиме відповідальність керівник підприємства. А там штрафи від 5 тисяч гривень і вище», — пояснює Олександр Тіщенко.

Він також додає, що зараз люди потрохи стають на облік самі.

Зазначимо також, що за перше півріччя Львівська область виконала план призову громадян на службу за контрактом на 76%.

Нагадаємо, на серпень запланований призов молодиків до лав Національної гвардії України. Восени ж розпочнеться осінній призов строковиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: