У Львові судитимуть за хабар директора кладовища

суд

За винагороду у 4 тисячі доларів посадовець пообіцяв посприяти у перепохованні померлих з одного цвинтаря на інший.

 

Правоохоронці у квітні викрили директора одного із комунальних підприємств Львова, який отримав неправомірну вигоду в сумі 4 тисячі доларів за дозвіл на перепоховання, інформує прес-служба поліції Львівської області.

Під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні посадовця було додатково вилучено ще 90 тисяч доларів готівкою.

Зловмисник був затриманий в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. В подальшому суд відсторонив його від займаної посади та обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Альтернативою могла бути застава в розмірі 250 тисяч гривень.

Слідче управління Головного управління Національної поліції у Львівській області скерувало на розгляд суду обвинувальний акт щодо посадовця за скоєння ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Скоєння цього злочину карається штрафом від однієї тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: