У Росії «Свідків Єгови» визнали екстремістською організацією і заборонили

_95469588_dd988e2c-f688-45c3-917d-ee81c6ab26b8

Рішення Верховного суду РФ про визнання «Свідків Єгови» екстремістською організацією, ліквідацію і заборону її діяльності на території країни, набуло чинності.

Про це пише Радіо Свобода.

Правозахисники вважають рішення таким, що порушує права людини.

Як припускають, тепер «Свідки Єгови» можуть звернутися до Європейського суду з прав людини, але Росія не вважає себе зобов’язаною виконувати його рішення.

До організації, що заявляє про 170 тисяч вірних у Росії, влада країни давно ставиться з підозрою через її негативну позиції щодо військової служби, виборів чи загалом авторитету влади.

У Росії Конституція офіційно гарантує свободу релігії, але законодавство визначає чотири «традиційні релігії» народів країни – православне християнство, іслам, юдаїзм і буддизм, а інші релігійні течії нерідко зазнають дискримінації.

Раніше в Росії відбулося кілька судових процесів проти громад «Свідків Єгови». Зазвичай їх звинувачують в екстремістській діяльності.

Ця релігійна організація була заснована у США в ХІХ столітті. Вона була заборонена в СРСР, і багато її послідовників були ув'язнені за «антирадянську діяльність», але заборону зняли 1991 року.

«Свідки Єгови» відомі своїми проповідями «від дверей до дверей», а також відмовою від несення військової служби та переливання крові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: