У Вашингтоні робот-охоронець «втопився» у фонтані (фото)

2e105c15340baf

«Нам обіцяли літаючі машини, а замість цього ми отримали роботів-суїцидників».

«Нам обіцяли літаючі машини, а замість цього ми отримали роботів-самогубців».

17 липня співробітники торгового комплексу «Вашингтонська гавань» в Джорджтауні повідомили, що робот-охоронець K-5, створений стартапом Knightscope «для прогнозування і запобігання злочинів», був знайдений в фонтані неподалік від будівлі, передає TJournal.

Пристрій придбали «недавно» для патрулювання парковок торгового центру у Вашингтоні. За словами свідків, робот самостійно поїхав в фонтан і «втопився», після чого перестав функціонувати.

Відвідувачі та працівники офісних будівель «Вашингтонської гавані» зробили знімки «суїциду» робота-охоронця, які швидко стали популярні в соцмережах.

Представники комплексу заявили, що K-5 знаходиться в стадії пілотної програми, і за результатами перевірки вони зрозуміють, як оптимізувати автономну систему, щоб робот залишався в безпеці. На їхню думку, інцидент є показником: робота-охоронця необхідно покращувати для безпеки відвідувачів торгового центру.

Knightscope підтвердила виданню Buzzfeed News, що це їх робот, але не уточнила, як саме він потрапив в фонтан. За словами співробітників, це був «одиничний випадок», який вже розслідується. Компанія пообіцяла відправити в «Вашингтонську гавань» ще одного автономного охоронця протягом тижня. Доля «робота-суїцидники» невідома.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: