Для віртуальних туристів тепер доступний музей народної архітектури імені Шептицького

muzarkhpobutukov0850a-0f47ae27b24c72d182ad42c969c1ef49

У рамках проекту «Автентична Україна» компанія Google у партнерстві із Міністерством культури створили віртуальний тур українськими музеями просто неба. З-поміж семи музеїв тепер у 3-D форматі можна побачити й Шевченківський гай. Сервіс доступний трьома мовами: українською, англійською та російською

.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Віртуальну подорож можна здійснити на сайті «Музеї України просто неба».

Потрібно лише натиснути «Розпочати тур» і перед 3-D туристом постане пропозиція відвідати Національний музей народної архітектури та побуту України (Пирогів), Музей народної архітектури і побуту у Львові «Шевченківський гай» (Львів), Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини (Переяслав-Хмельницький), Закарпатський музей народної архітектури та побуту (Ужгород), Центр народознавства «Мамаєва Слобода» (Київ), Запорізька Січ - Національний заповідник «Хортиця» (Запоріжжя), Резиденція Богдана Хмельницького (Чигирин).

Читайте також: В іконах має бути присутнє щось неземне, певне невловиме відчуття божественного, – львівська іконописиця

«Завдяки зручній навігації і 360-градусним панорамам віртуальні туристи можуть прогулятися територією музею, оглянути експозиції садиб із різних етнографічних зон та навіть зазирнути всередину автентичних споруд. Таким чином, унікальна українська спадщина стає доступнішою для огляду із будь-якого куточка світу. Але якщо вже онлайн-турист надумав, приміром, приїхати до Львова і відвідати Музей, то йому допоможе опція «Прокласти маршрут», за допомогою він перейде на карти Google й обере оптимальний для себе варіант шляху добирання», - зазначають працівники музею.

Працівники Музею народної архітектури і побуту у Львові ім. Кл. Шептицького не приховують радості від початку роботи такого сервісу: «Тепер ще більше людей зможе дізнатися про нас, про наші унікальні архітектурні об’єкти. Щоб пізнати усю глибину української культури, а вона у нашому Музеї насправді є живою, таки варто приїхати до Львова, ступити до нас і безпосередньо відчути дух давнини та багатство традиції».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: