Директор Львівського бронетанкового заводу не погоджується зі звинуваченнями НАБУ

tymkiv-1-890x395
Фото: firtka.if.ua

Директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків переконаний, що усі двигуни були закуплені згідно норм і вони є справними.

Директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків переконаний, що усі двигуни були закуплені згідно норм і вони є справними.

Про це сьогодні, 19 липня, він заявив під час прес-конференції, передає кореспондент ІА Дивись.info.

«На кінець грудня 2015 року на рахунках Міністерства оборони були кошти на програму закупівлі запасних частин та комплектуючих до бронетанкового озброєння. З огляду на те, що на 2016 рік фінансування вищезазначених потреб ЗСУ не було, тому вирішили закупити двигуни саме такі», - зазначив він.

За словами директора, договір був укладений з ТОВ «Булет Лайн». Після цього двигуни пройшли перевірку на стенді перевірки двигунів бронетанкового заводу. Усі вони були справленими згідно з цією перевіркою, параметри випробувань зафіксували в журналі стаціонарних випробувань.

Читайте також: Афера в стилі Остапа Бендера, або Як на бронетанковому «торгували» двигунами

Крім того, на виконання умов договору було створено спільну комісію Міноборони та ДП «Львівський бронетанковий завод» у 2016 році для додаткової перевірки двигунів.

За її результатами, 34 двигуни пройшли випробування на стенді та відповідають умовам укладеного договору. Водночас, лише один двигун визнали несправним, а ще три двигуни пройшли випробування на стенді, але не відповідали сертифікації договору.

Нагадаємо, 15 липня Солом’янський районний суд Києва обрав Роману Тимківу, директору ДП «Львівського бронетанкового заводу», запобіжний захід у вигляді двох місяців під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 2 млн грн.

Підозрюваного в корупції директора підприємства та низку посадових осіб Збройних сил України було затримано 14 липня, напередодні візиту Президента Петра Порошенка. Співробітники НАБУ підозрюють Романа Тимківа у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Зокрема, йдеться про встановлення несправних двигунів на танки, які ремонтувало підприємство.

Сьогодні, 19 липня, Роман Тимків повідомив, що заставу в сумі 2 мільйони гривеньз нього внесла його сестра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: