Львівський апеляційний суд випустив зі СІЗО фігуранта «справи Онищенка»

podrobnosti-za-2016-08-03-2000_a58de6f905ce44756886ceb3d89cdff7_2

Апеляційний суд Львівської області в середу, 19 липня, скасував запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Валерія Постного.

Про це повідомили в НАБУ, пише Цензор.НЕТ.

Нагадаємо, що Постного взяв під варту Галицький суд Львова з альтернативою застави в 50 млн грн у справі про розкрадання газового конденсату.

Крім того, раніше йому було оголошено підозру щодо так званої «справи Онищенка». У цій справі Постного заарештували, проте він вийшов на свободу, внісши заставу в 10 млн грн.

Як повідомляли, слідство вважає Постного співорганізатором схем Онищенка. Сам обвинувачений пересувається в інвалідному візку, неодноразово скаржився на стан здоров'я і просив суд про більш м'який запобіжний захід. У прокуратурі стверджують, що він симулює хворобу і може втекти за кордон. З 1996 року в Постного є вид на проживання у Німеччині. Його заарештували в червні минулого року. З серпня 2016 він перебував у СІЗО. Раніше йому визначили заставу в сумі 200 млн грн, але гроші ніхто не вносив.

Нагадаємо, 16 березня Національне антикорупційне бюро України провело обшук в офісі народного депутата Олександра Онищенка. У НАБУ зазначили, що обшуки були проведені в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем під час реалізації природного газу, видобутого в рамках спільної діяльності з ВАТ «Укргазвидобування».

15 червня в офісі Онищенка НАБУ провело повторний обшук. Після чого стало відомо про те, що в Генеральну прокуратуру надійшло подання Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) про зняття недоторканності з народного депутата Олександра Онищенка. А Ситник і Холодницький заявили про розкрадання нардепом «Волі народу» на суму 1 млрд 600 тис. гривень.

16 червня Генпрокурор Юрій Луценко підготував до Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. 5 липня Верховна Рада дала згоду на затримання й арешт Онищенка.

Сам підозрюваний нещодавно заявляв, що він зайнятий Олімпіадою і не має наміру реагувати на дії НАБУ. 29 липня Онищенко заявив, що перебуває у Великобританії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

1 грудня 2016 року СБУ заявила, що підозрює нардепа-втікача Онищенка в державній зраді.За даними українських спецслужб, «Онищенко отримав паспорт громадянина РФ і в обмін погодився на співпрацю з російською владою для певної дестабілізації ситуації в Україні». Цього ж дня Онищенко заявив, що передав компромат на президента України Петра Порошенка спецслужбам США.

На думку голови НАБУ Артема Ситника, історія з «плівками Онищенка» спрямована на те, щоб політизувати справу проти нардепа за підозрою в причетності до «газової схеми», що завдала державі збитків на 3 млрд грн.

У ніч на 16 червня обвинуваченого у «газовій справі Онищенка» Валерія Постного, який вийшов із Лук'янівського СІЗО, затримав відділ спецпризначення Національного антикорупційного бюро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: