УПЦ МП на Закарпатті поширює листівки, де називає українську мову характерною ознакою розкольників

20170719083243-13c600e757ff17137520fe5993fe05bd (1)

У Тячівському районі Закарпатської області поширюють листи від Української православної церкви Московського патріархату про «розкольників», ознакою яких є богослужіння українською мовою.

У Тячівському районі Закарпатської області поширюють листи від Української православної церкви Московського патріархату про «розкольників», ознакою яких є богослужіння українською мовою.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря), передає видання «Четвертая власть».

«Листівка від Московського Патріархату (поширюють у Тячівському районі Закарпаття). Дуже характерна риса МП: для нього характерною ознакою розкольників є українська мова богослужіння», - зазначив Зоря.

Він звернув увагу, що сама листівка українською мовою, а цитати з Писання в ній - російською.

«І так "канонічні" українську мову не люблять, що в україномовній листівці цитати з Писання подають російською. Тому що парафіяни слов'янську, очевидно, не зрозуміли б, а українською - це ж "характерна ознака розкольників», - додав архієпископ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: