У Львові в залі суду заарештували посадовця, причетного до зухвалого розкрадання бюджетних коштів

92238

Своїми діями зловмисник заподіяв територіальній громаді збитки на суму у 8 мільйонів гривень.

Правоохоронці викрили злочинну схему розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Під час слідства встановлено, що минулого року одним із департаментів Львівської міської ради було укладено договір з комерційною структурою на проведення реконструкції вулиці в обласному центрі, інформує прес-служба поліції Львівської області.

Кошторисна вартість робіт становила понад 42 мільйони гривень. Після завершення робіт керівником підприємства - підрядника було підписано та надано акти виконаних робіт.

Правоохоронці встановили, що до цих актів було внесено завідомо недостовірну інформацію про обсяги фактично виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів. Це підтверджено відповідним висновком судової будівельно–технічної експертизи.

В результаті на банківські рахунки підприємства-підрядника було безпідставно перераховано грошові кошти в сумі 8 мільйонів гривень, чим заподіяно збитки територіальній громаді міста Львова.

Директору підприємства-підрядника повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтями, - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зловмисникові сьогодні судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (як альтернатива – грошова застава в розмірі 606 тисяч гривень). Його заарештовано у залі суду.

Нагадаємо, що на початку червня цього року згаданий посадовець був затриманий під час спроби підкупити працівника прокуратури. За закриття цього кримінального провадження він запропонував 220 тисяч гривень. За рішенням суду зловмисника взяли під варту, однак після внесення застави в розмірі 512 тисяч його було відпущено.

Для забезпечення відшкодування заподіяних збитків накладено арешт на майно директора, вартість якого становить понад мільйон гривень. Зокрема, на належний йому автомобіль «Mersedes-Benz» та приватне помешкання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: