Яка область України найбільше їздить за кордон (інфографіка)

237_1-620x420

Близько двох третин українців (69%) ніколи не бували за кордоном.

Про це пише УП.

Про це свідчать результати соцопитування компанії Research&Branding Group.

Найбільше подорожують жителі Західної України, де менше тих, хто жодного разу в житті не їздив за кордон (54% проти 70-78% в інших регіонах).

Основними цілями закордонних поїздок близько третини (29%) українців, які бували за кордоном, є туристичні подорожі (11%), відвідини родичів і друзів (7%), а також на заробітки (6%) і в робочі відрядження (4%).

Жителі західних областей значно частіше, ніж в інших регіонах виїжджають за кордон на заробітки (17% на Західній Україні проти 1-3% в інших регіонах) і в робочі відрядження (7% на Західній Україні проти 2-4% в інших регіонах ).

Мешканці центральних областей, які порівняно менше їздять за кордон у гості (4% в Центральній Україні проти 7-9% в інших регіонах).

Сільські жителі рідше, ніж містяни виїжджають за кордон на відпочинок (8% сільських жителів проти 12-14% містян), але частіше на заробітки (10% сільських жителів проти 4% містян).

На заробітки і в робочі відрядження за кордон частіше виїжджають чоловіки (9%), ніж жінки – (3%), в робочі відрядження – 7% чоловіків і 2%жінок.

До слова, близько десяти аеропортів України майже готові прийняти лоукост-компанії.

Серед таких потенційних аеропортів Рівне, Ужгород, Івано-Франківськ, Вінниця. Аеропорти Херсона та Одеси потребують реконструкції злітно-посадкової смуги. Взагалі ж реконструкція цивільних аеродромів потребує $400-500 млн. протягом 1,5 року. Наразі виділено $334 млн. до 2030 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: