Жовківський суд не побачив корупції у діях колеги, яка «забула» про автомобіль за 100 тисяч

sudi
gavel

Прокуратурою оскаржено рішення суду першої інстанції, який не побачив в діях колеги адміністративного правопорушення, пов’язаного із корупцією.

Про це повідомили у прокуратурі Львівської області.

Суддя не повідомила про суттєві зміни у майновому стані, а саме: про придбання нею транспортного засобу марки MAZDA модель 6 на суму 100 тис грн.

В подальшому Управлінням захисту економіки у Львівській області підтверджено факт виявлених прокуратурою порушень, про що складено протокол про вчинення суддею вказаного адміністративного правопорушення.

Однак на початку липня Жовківський районний суд за результатами судового розгляду винесено постанову, якою, незважаючи на викладені доводи прокурора, провадження у справі було закрито у зв'язку із відсутністю в діях судді події та складу адміністративного правопорушення.

Відтак прокуратурою області принципово відреаговано на вказане судове рішення, оскарживши останнє в апеляційному порядку.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень є постанова від 10 липня про адміністративне правопорушення, в якій йдеться про те, що суддя Кам’янко-Бузького районного суду 18 жовтня 2016 року купила автомобіль «Мазда-6» за 100 тисяч гривень.

Згідно із законом, вона мала повідомити НАЗК про зміни у майновому статусі, однак станом на 22 травня 2017 року письмово цього не зробила. Судді інкримінують частину 2 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Стаття 172-6. Порушення вимог фінансового контролю

Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані -

тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Утім суддя своєї провини не визнає і просить закрити справу.

Суд, зваживши на те, що суддя хоч і не повідомила письмово НАЗК про суттєві зміни у своєму майновому статусі, однак куплений автомобіль вказала у декларації від 22 березня 2016 року.

Відтак суд постановив: «Вислухавши думку учасників судового засідання, дослідивши матеріали справи, оцінивши всі обставини у сукупності, вважаю, що в діях ОСОБА_1 відсутній склад адміністративного правопорушення, як і відсутня подія правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172- 6 КУпАП, з наступних підстав.

Закрити справу про адміністративне правопорушення відносно ОСОБА_1, розпочатої на підставі протоколу № 155, складеного 22.05.2017 року старшим оперуповноваженим УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП України майором поліції ОСОБА_2, з підстав відсутності події і складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП».

Додамо, що йдеться про суддю Кам’янко-Бузького районного суду Іванну Бакай.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: