Для дітей із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, організували краєзнавчо-туристичну подорож

img9645-a7b4be3a09f0a2c62851cac8dfae0c22

Працівники відділу соціальної роботи Залізничного району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 18 липня організували краєзнавчо-туристичну мандрівку у смт. Івано-Франкове та село Страдч Яворівського району Львівської області для дітей із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Мета заходу – сприяти всебічному розвитку дітей, організації для них цікавого та змістовного дозвілля у вигляді краєзнавчо-туристичної подорожі, яка покликана відкривати нові особливості різнобарвної Української землі. Учасники поїздки мали можливість відвідати Яворівський район Львівської області, побачити красу природничого заповідника «Розточчя» та поспілкуватись з працівниками еколого-просвітницького центру Яворівського національного природничого парку на тему збереження довколишнього середовища та екології. Також – відкрити для себе релігійний аспект через похід Хресною Дорогою, яка допомагає історично та духовно зазирнути за лаштунки останніх днів життя Ісуса Христа, а також побувати у Страдницькій печерній церкві – чи не єдиній в Західній Україні пам’ятці християнства, що зберегла свій вигляд до XX століття», - повідомили організатори.

Так, мандрівка розпочалась екскурсією у село Страдч, в якому кожен учасник мав можливість споглядати святиню УГКЦ, почути історичну довідку про заснування храму та помолитись у духовній атмосфері. Опісля діти побували у природничому заповіднику «Розточчя», де знайомились з його мальовничою природою, різноманітністю флори та фауни. Після цього мандрівники поласували смачним обідом і вирушили оглядати еколого-просвітницький центр. На завершення краєзнавчо-туристичної подорожі – під час повернення до Львова, діти поділилися враженнями від почутого і побаченого.

«Кожен куточок Львівщини відкриває нове та цікаве бачення вже знайомих та впізнаваних ландшафтів. Краєзнавчо-туристичні подорожі для дітей із сімей, що опинились в складних життєвих обставинах покликані не тільки сприяти змістовному дозвіллю, а й відкривати нові горизонти для дітей, батьки яких не мають фінансової спроможності для організації мандрівок», - зазначила Наталія Клапатюк, начальник відділу соціальної роботи Залізничного району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: