Укравтодор знижує швидкість дорожнього руху

4 (1)

У Полтавській області запроваджено першу в Україні систему уповільнення дорожнього руху Traffic calming measures.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України.

Систему уповільнення дорожнього руху презентували в місті Лохвиця.

«З Полтавської області ми починаємо заходи з підвищення безпеки руху. Програму почали втілювати з районних центрів. Вона включає комплекс заходів – організацію безпечних пішохідних переходів, встановлення інженерних споруджень для зменшення швидкості, забезпечення освітлення шляхів та пішохідних переходів», - сказав керівник Укравтодору Славомір Новак.

Національна програма підвищення безпеки на дорогах розрахована на 3 роки та передбачає оновлення стандартів будівництва доріг, автоматизацію контролю швидкості транспорту, облаштування тисячі наземних пішохідних переходів із «острівками безпеки», освітленням, дорожніми знаками та розміткою, а також будівництво об’їзних доріг навколо населених пунктів.

Traffic calming measures – комплекс заходів у країнах Євросоюзу, спрямований на примусове зменшення швидкості водіями на в’їздах до населених пунктів. Завдяки таким заходам безпеки проїхати обмежувачі руху зі швидкістю понад 60 км/год неможливо.

На відміну від поширених в Україні «лежачих поліцейських», Traffic calming measures не погіршують технічний стан автомобіля та не створюють незручностей для пасажирів авто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: