Рева розповів, коли середня зарплата в Україні буде 11 тисяч гривень

reva8_id7836_650x410_1_650x410
Фото: rbc.ua

У Мінсоцполітики розраховують, що до 2021 року середня зарплата має вирости до 11 тисяч гривень.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів, коли, як він очікує, рівень середньої заробітної плати українців сягне 11 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

За словами Реви, відразу після ухвалення пенсійної реформи розпочнеться дискусія щодо введення другого - накопичувального рівня пенсійної системи. Саме таке завдання поставив президент Петро Порошенко. Дорожня карта щодо того, що потрібно робити, коли та який законопроект потрібно ухвалювати, буде створено у співпраці з експертним середовищем.

«Ми об’єктивно оцінюємо економічну ситуацію, і, я сподіваюсь на те, що впровадження другого рівня пенсійної системи можливо розпочати у 2021 році. Саме у 2021 році зрівняється пенсійний вік для чоловіків і жінок. За нашими прогнозами, до того часу середня зарплата має вирости до 11 тисяч гривень. А за сприятливих умов, можливо, і більше», - зазначив міністр.

На його думку, старт впровадження накопичувального рівня залежатиме від того, наскільки успішно в країні будуть вирішені відповідні проблеми, мова йде, зокрема, про темпи детінізації економіки.

«Однозначно, що після зростання рівня заробітної плати в Україні - а це є в планах і розрахунках уряду - збільшаться і відрахування в бюджет, саме після цього можна буде вводити накопичувальний рівень. Адже з високої зарплати ці відрахування не будуть такими відчутними для людей, а отже не буде і причин ухилятися від сплати обов’язкових внесків», - йдеться в повідомленні.

При цьому в Мінсоцполітики зауважили, що в солідарній системі відрахування до всіх необхідних фондів здійснює роботодавець, а в накопичувальній - кожен платить за себе сам, зі своєї зарплатні.

Нагадаємо, раніше Андрій Рева повідомляв, що осучаснення пенсій в Україні триватиме до 2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: