Від комедії до криміналу: п’ять українських серіалів, які варто подивитися

fullsize
Ілюстрація: UA Modna

Сьогодні чимала кількість людей обговорює новий сезон «Гри престолів», який стартував 16 липня. ІА Дивись.info пропонує ж відволіктися від перегляду нашумілої стрічки та подивитися кілька серіалів українського виробництва.

Сьогодні чимала кількість людей обговорює новий сезон «Гри престолів», який стартував 16 липня. ІА Дивись.info пропонує ж відволіктися від перегляду нашумілої стрічки та подивитися кілька серіалів українського виробництва.

Пропонуємо вам добірку телесеріалів різних жанрів:

Драма

«Відьма» — багатосерійна мелодрама. Це спільна робота Pro TV та групи «1+1 медіа». Автори анонсували 20 епізодів.

Сюжет: одного дня головну героїню серіалу непритомною приносить течією річки до далекого села. З води її рятує місцевий коваль. Місцева знахарка вдається на його заклик про допомогу і радить відправити дівчину додому, адже та принесе горе і нещастя на голови їхніх односельчан.

Головну роль у серіалі виконує акторка, родом з міста Антрацит, Євгенія Лоза.

Комедія

«Готель Галіція» —  ситком, з поєднанням комедійного і містичного жанрів. Виробництвом проекту займається студія «Квартал-95» і «Драйв Продакшн». Показ 1 сезон стартував 10 квітня 2017 року.

Сюжет: Події відбуваються у готелі «Галіція», збудованому ще в XVI столітті львівським родом Фаркашів. Після смерті власника готелю до Львова приїздить його племінник — Андрій. Відповідно до заповіту Андрій стає власником збиткової «Галіції» і починає бачити привида першого власника. Привид не задоволений новим господарем і робить йому всілякі підлості, але вони об'єднуються заради спільної мети.

Головну роль у серіалі грає Ігор Ласточкін — український актор і капітан команди КВН «Збірна Дніпропетровська».

Цікаві факти: за словами креативного продюсера серіалу Андрія Чивуріна, у серіалі є 17 занурень в історію Львова. Кожен екскурс у минуле «Галіції» відповідає реальним фактам певної епохи. У серіалі згадуються часи перебування міста під Австро-Угорщиною, Польщею, а також епоха ЗУНР.

Кримінал

«Тільки не відпускай мене» — міні-серіал виробництва компанії «Star Media». Перша серія з’явилася на телеекранах у 2015 році.

Сюжет: Двох героїнь звів разом нещасний випадок. Мажорка, розпещена грошима і наркотиками, намагається покінчити життя самогубством, але її рятує бідна медсестра, у якої не вистачає фінансів покласти хвору матір до себе в лікарню. Дівчата змінюють життя одна одної.

https://youtu.be/kjsNeeGf2vw

Головну роль у серіалі грає Олександра Сизоненко — українська акторка, яка у 2015 році закінчила Київський національний університет театру, кіно й телебачення.

Детектив

«Нюхач» — серіал виробництва компанії «Film.UA» вийшов у світ у 2013 році. Наразі вийшло два сезони, утім прем’єра третього планується вже цього року.

Сюжет: Події серіалу розвиваються довкола персонажа Нюхача. Він володіє надчутливим нюхом, завдяки чому розкриває усі можливі злочини. І хоча надздібності неабияк допомагають головному герою у роботі (він працює позаштатним експертом Спеціального бюро розслідувань), в особистому житті вони приносять йому більше шкоди.

Головну роль у серіалі виконує естонський актор Кирило Кяро.

Цікаві факти: вартість одного епізоду першого сезону становила 350 тисяч доларів. А вже кожен епізод другого сезону обходився виробникам у 500 тисяч доларів.

Трилер

«Мертвий. Живий. Небезпечний» — серіал на чотири епізоди, який вийшов ще у 2006 році. Це виробництво студії FILM.UA.

Сюжет: Лада — бібліотекар, вона скромна й начитана жінка. І на перший погляд здається неймовірним, що саме вона потрапляє у вир цих неймовірних подій. Її чоловік зникає, правоохоронні органи розшукують його, але при цьому, підозрюючи в жорстоких злочинах, методично збирають докази.

Цікаві факти: «Мертвий. Живий. Небезпечний» від першого до останнього кадру знімався в Україні: половина — в Києві, половина — в селищі міського типу Щорс на Чернігівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: