23 липня: добірка подій цього дня в історії

1
фото: Educationindex

23 липня в різні роки увійшло в історію світу як трагічними, так і визначними подіям. Це, зокрема, запуск космічного корабля Союз-31 у 1980-му, повна заборона вилову китів у комерційних цілях в 1982-му та ряд інших.

23 липня в різні роки увійшло в історію світу як трагічними, так і визначними подіям. Це, зокрема, запуск космічного корабля Союз-31 у 1980-му, повна заборона вилову китів у комерційних цілях в 1982-му та ряд інших.

Про найголовніші із них - далі.

У далекому 971-му році Русь і Візантія уклали між собою мирний договір, який був несприятливий для Русі. Адже зобов'язував утримуватися від нападів на Візантію. Втім саме ця угода є одним із безцінних джерел, завдяки яким сучасники можуть пізнавати історію.

1888 рік -  у Києві відкрили пам'ятник Богдану Хмельницькому. Це найстаріший і найвідоміший у світі пам'ятник Хмельницькому.

фото: Вікіпедія

Відзначилося 23 липня і в історії Франції. Тут ця дата вважається одним із днів відкриття Паризького метро у 1900.

фото: Вікіпедія

Важливим цей день став і для кінематоргафу. Бо в 1965  на екрани вийшла комедія Леоніда Гайдая Операція «И» та інші пригоди Шурика.

1974 рік — у Греції скинули диктатуру «чорних полковників». Йдеться про військову диктатуру, встановлену для того, щоб запобігти перемозі на виборах лівого «Союзу центру» Папандреу.

Також 23 липня 1990-го року  Леоніда Кравчука обрано головою Верховної Ради УРСР.

фото: Вікіпедія

23-го липня 1992 — Верховна Рада Абхазії проголосила незалежність від Грузії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: