У Пентагоні допустили можливість війни з КНДР

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США Джозеф Данфорд заявив, що американці повинні бути готові до можливості військової конфронтації з Північною Кореєю. Про це він заявив на форумі з безпеки в Аспені в суботу, пише УП з посиланням на Politico.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США Джозеф Данфорд заявив, що американці повинні бути готові до можливості військової конфронтації з Північною Кореєю. Про це він заявив на форумі з безпеки в Аспені в суботу, пише УП з посиланням на Politico.

Наголошуючи на важливості продовження економічного і дипломатичного тиску, спрямованого на те, щоб переконати Пхеньян відмовитися від своєї програми з ядерної зброї, Данфорд спростував поширену думку, що військовий варіант не повинен розглядатися.

«Багато людей називали військовий варіант "немислимим". Я б трохи змінив цю думку і сказав, що це буде жахливо, і це будуть втрати життів, яких ми ще не бачили за свого життя. Я маю на увазі, що будь-хто, хто жив з часів Другої світової війни, ніколи не бачив таких втрат, які можуть статися, якщо відбудеться конфлікт на Корейському півострові», - сказав він.

«Але, як я сказав своїм колегам, як друзям, так і ворогам, - не є немислимим мати військові варіанти для реагування на ядерні можливості Північної Кореї. Немислимо для мене допустити можливість того, щоб ядерна зброя приземлилася в Денвері, Колорадо. Тому моя робота полягатиме в розробці військових варіантів, щоб цього не сталося», - додав Дарфорд.

Данфорд почав очолювати Об'єднаний комітет начальників штабів у жовтні 2015 року за тодішнього президента Барака Обами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: