Львів’ян позбавляють субсидій за борги

Subsidiya3

Львів’яни, які отримували субсидію і мають заборгованість за житлово-комунальні послуги більше ніж 2 місяці залишаться без субсидій.

Львів’яни, які отримували субсидію і мають заборгованість за житлово-комунальні послуги більше, ніж 2 місяці, залишаться без субсидій.

Про це під час прес-конференції розповіла заступник начальника управління – начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту Львівської міської ради Леся Дронь.

«Відділи соцзахисту отримують списки боржників від надавачів послуг. Йдеться про заборгованість, яка виникла включно по лютий і на 1 травня не була погашена. Про борг такі сімї, крім самих надавачів послуг, повідомляють також відділи соцзахисту», - розповіла Леся Дронь.

За її словами, у працівників виникають неприємні ситуації з окремими мешканцями, які  не погоджують з розміром плати за послуги.

«Наприклад в нас є звернення, що мешканцю виставляють оплату за підвал, а він вважає, що не повинен сплачувати. Але надавач послуг нам подає цього мешканця як боржника і ми не маємо правових підстав йому призначити субсидію. І це лише один з прикладів. Є прохання до мешканців питання заборгованості з’ясовувати не з відділом соцзахисту, а з надавачами послуг. Щодо суми заборгованості, то вона значення не має. «Є навіть такі борги як 5,7, 10 гривень а є і понад 30-40 тис.», - додала Леся Дронь.

Водночас, якщо людина впродовж двох місяців документально підтвердить сплату заборгованості чи договір про її реструктуризацію, субсидію призначать їй з дати закінчення дії попередньої субсидії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: