Наступного року на Львівщині запустять проект по зниженню швидкості руху

20286990_1174284952715647_1705534521959346919_o

У Львівській обласній державній адміністрації відбулась нарада на тему «Попередженя дорожньо-транспортних пригод на дорогах Львівщини».

 

Про це йдеться на Facebook-сторінці громадської організації ГО «За якісний транспорт».

Під час наради голова ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига запропонував для зниження аварійності на дорогах, що проходять через населені пункти, запровадити звуження дороги, а також «острівці безпеки», що входять в систему заходів «Traffic calming measures».

Голова ЛОДА Олег Синютка підтримав пропозицію і доручив начальнику Служби автомобільних доріг у Львівській області Руслану Кандибору запроектувати на одному відрізку дороги, що робитиметься наступного року, цю систему заходів.

Traffic calming - це комплекс заходів, включаючи дизайн дороги, створення звуження дороги, штучних нерівностей, що викорстовуються на автомобільних дорогах з метою зменшення швидкості дорожнього руху або зменшення кількості транспортних засобів, а також для збільшення безпеки населеного пункту.

Серед заходів заспокоєння дорожнього руху називають: обмеження швидкості, створення вигинів проїжджої частини, створення пішохідних острівців безпеки, підняття пішохідних переходів над проїзною частиною, введення перехресть з круговим рухом, організацію вуличних стоянок.

В результаті правильно застосовуваних заходів Traffic calming, знижується середня швидкість транспортних засобів до більш безпечного рівня, зменшується кількість ДТП і тяжкість їх наслідків, поліпшуються умови для пересування пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту.

Першим застосуванням системи Traffic calming measures в Україні було цього року в м. Лохвиця Полтавської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: