У Росії обвинувачений у теракті в метро розповів про «секретну в'язницю» ФСБ

or-42319

Аброр Азімов, якого звинувачують в організації теракту в метро Санкт-Петербурга, поскаржився на тортури в «секретній в'язниці» Федеральної служби безпеки Росії (ФСБ).

Про це повідомляє видання Republic з посиланням на звернення Азімова в Головне військове слідче управління, передає Радіо Свобода.

Аброр Азімов

За словами обвинуваченого, увечері 4 квітня він виїжджав з Москви на орендованій машині, коли його зупинили, обшукали, наділи наручники і відвезли в підвал невідомого приміщення.

Азімов розповів, що його утримували співробітники ФСБ, і що до нього застосовували тортури. Republic підкреслює, що інших підтверджень словами обвинуваченого немає. При цьому видання пише, що п'ятеро ув'язнених в різний час поскаржилися в Європейський суд з прав людини на вміст в приміщенні, опис якого збігається з розповіддю Аброр Азімова.

За даними Republic, з ув'язнених «секретної в'язниці» вибивали свідчення, після чого офіційно повідомляли про їх затримання.

3 квітня в вагоні метро Петербурга стався вибух, загинули 14 осіб, близько 50 були поранені. Жодне терористичне угруповання не взяло на себе відповідальність за подію. Слідство вважає, що вибух здійснив терорист-смертник Акбаржон Джалілов, 22-річний уродженець Киргизії з російським громадянством. Організатором нападу, за даними правоохоронних органів, є Аброр Азімов. Сам він провини не визнає.

Всього у справі про теракт в Петербурзі було затримано 10 осіб, включаючи брата Азімова Акрама.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: