Новий старт: як переселенкам допомагають самореалізуватись у Львові

kariera-660x400
Фото ілюстративне

«Мене підтримали, в мене повірили…» - у Львові розповіли про проект, який допомагає жінкам-переселенкам почати займатися власною справою.

 

Почати нове життя та добитись успіху у новому місті –жінки зі статусом ВПО як ніхто розуміють, як це. Колишній підприємець та тренер, люди  з різних куточків України, які вже кілька років проживають у Львові, отримали шанс знову займатися улюбленою справою, - передає кореспондент Дивись.info.

«Інноваційна програма розвитку підприємництва внутрішньо переселених жінок у сільській місцевості», - програма, яка допомагає жінкам розпочати свою власну справу. Одним із проектів даної програми став конкурс міні-грантів для розвитку власної справи.

На участь у конкурсі надійшло 20 заявок, 8 з яких було допущено до публічного запису, але перемогу змогли отримати три проекти, які уже зараз починають реалізовуватися: Олена Немировська – «Центр «Флай-Йоги» Сині Птахи», Анна Жукова – власниця кав’ярні «Маленький Принц» у Червонограді, Наталя Кузнецова  - відкриває першу у Львові фотостудію для тварин. Кожна отримала грант для сатрапу сумою 1000 євро.

«Діяльність моніториться, а програмний звіт буде уже наприкінці вересня, це буде перший етап, де ми зможемо зробити звіт по отриманим результатам», - зазначила Наталія Проць – виконавча директорка ГО «Центр просвітництва та розвитку людини», керівниця проекту «Інноваційна програма розвитку підприємництва внутрішньо переміщених жінок у сільській місцевості».

Чому саме жінки, відповідь на це запитання дала Оксана Дащаківська керівниця «Західноукраїнського представництва Міжнародного фонду "Відродження"»: «Жінки, які часто відчувають відповідальність не лише за себе, а за дітей, потребували по-новому облаштовувати побут, і по-новому відкривали себе. Тому багато ГО вирішили працювати саме з жінками - так як жінки більш вразливі, їм складніше знайти роботу на новому місці. Бізнес, які відкривають ВПО головним чином орієнтований на самозайнятість, це фактично монетизація хобі. яка дає можливість заробляти на життя, займатися улюбленою справою і потроху змінювати світ».

Також стало відомо, що більша частина власних справ створених ВПО таки мають успіх та продовжують працювати: «Із  33-ох запущених проектів, не працюють лише 2 проекти, які ми розпочали в 2015 році». Проте, є надія, що відповідальність за  внутрішньо переміщених  осіб також візьме на себе держала, тому, як зазначила Оксана Дащаківська, подібні проекти будуть працювати, але їхня кількість буде зменшуватись. «Тут потрібен добрий самоменджемнт та бажання вчитися», - сказала пані Оксана.

«Коли я почула, що є така можливість, щоб відкрити власну справу – я подала заявку. Мене підтримали, в мене повірили, за що я дуже вдячна», - поділилась Олена Немировська, проект якої получив шанс на успіх. Відтак звичайне хобі для цієї жінки згодом може стати для неї джерело прибутку та справою, яка також буде корисною і для суспільства.

Ірина ЛУПАЦА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: