Самопоміч: Так хрестик чи труси?

1111 (1)

Колонка голови бюджетної комісії Львівської обласної ради Олега Домчака.

Я не звик і не люблю критикувати когось, тим паче своїх колег депутатів, однак остання сесія Львівської міської ради просто вимусила мене це зробити.

Ні, я не буду писати про звіт виконавчих органів Львівської міськради, який всі так обговорювали. Я напишу про рішення, яке чомусь не знайшло шаленого розголосу ані у засобах масової інформації, ані у соціальних мережах. Мова йде про красиво завуальоване рішення під назвою «Про внесення змін до ухвали міської ради від 12.07.2012 № 1661 «Про затвердження Програми приватизації майна комунальної власності м. Львова на 2012-2014 роки».

Здавалося б технічне рішення, яким вносяться якісь там зміни до Програми приватизації, яка діяла ще у 2012-2014 роках. А у пояснювальній записці до цього рішення взагалі зазначено, що його прийняття «забезпечить єдиний підхід до питань приватизації комунального майна м. Львова, сприятиме відкритості та прозорості процесів приватизації та забезпечить надходження коштів від продажу майна до міського бюджету м. Львова». Але в цьому і полягає вся суть влади, яка зараз керує Львівською міською радою.

І все-таки викуп, а не аукціон!

Так от, цим рішенням дозволено 43-ом орендарям чи суборендарям приміщень комунальної власності міста Львова (чи правильніше було б говорити громади міста Львова) надане право до кінця цього року звернутись до міської ради (чи правильніше казати міського голови Андрія Садового, його управительниці комунальним майном Інни Свистун та їхніх однопартійців) із заявою про приватизацію об’єкта комунальної власності способом викупу! Так, я не помилився! У міській раді приватизація комунального майна відбувається не шляхом відкритого аукціону, за який так голосно і з піною на губах виступають депутати Львівської обласної ради від партії «Самопоміч», а шляхом «злочинного» викупу. Це лише в обласній раді продаж майна шляхом викупу вважається злочином перед людством і намаганням пограбувати місцеву громаду. Це лише нас можна звинувачувати у тому, що ми приймаємо рішення, які не дають області розвиватись, хоча, на відміну від колег з міської ради, ми чітко зазначили і публічно оголосили на що підуть кошти від приватизації так званого Універмагу на Ринку шляхом викупу. Більше того, ми навіть публічно озвучили суму, яку плануємо отримати від цієї приватизації.

«Прозорий» розпродаж 3000 квадратів у Львові

Що ж ми бачимо у цьому «прозорому» рішенні депутатів Львівської міської ради? А нічого ми там не бачимо. Ми бачимо лише, що 43 об’єкти нерухомості загальною площею майже 3000 квадратних метри (!!!) виставлені на продаж шляхом викупу. Ми не бачимо там ані ціни за квадратний метр, який міська рада хотіла б виручити від такого мегарозпродажу комунальних приміщень. Ми не бачимо там ані загальної суми, яку б місто хотіло б отримати від такої «прозорої» приватизації. Ми не бачимо також куди і на що будуть скеровані кошти від цього грабунку громади Львова.

Як голосувала «Самопоміч»?

Я собі подумав, може за це рішення не проголосувала фракція «Самопомочі» у Львівській міській раді, адже треба вже якось гнути однакову партійну лінію, тим паче у таких важливих питаннях, як прозорість приватизації комунального майна? Але ж ні! Практично уся фракція проголосувала за таке рішення. Жодного голосу «проти»! Ми це можемо побачити за результатами голосування (для зручності депутати від «Самопомочі» виділені їхнім партійним кольором).

Де ж послідовність?

Мало того! Щось я не помітив палких виступів депутатів Львівської облради від фракції «Самопоміч», які б прийшли на сесію до своїх міських колег і висловили категоричне «НІ» таким непрозорим процесам у Львові. Щось я не помітив публічного демаршу чи заяви на звільнення пані Свистун, яка розпоряджається усім комунальним майном у Львові. Щось я не почув про те, що у Львові відбулась чергова афера століття, під час якої знову вкрадені 3000 квадратних метрів у громади Львова. Якось це зовсім непослідовно виглядає! Тому друзі-депутати від фракції «Самопоміч», пора би вже вам якось визначитись і перестати грати зі своїми виборцями у подвійну гру з неприхованими моментами маніпуляцій. Ви або хрестик зніміть, або труси одягніть! Ніби так нас повчала очільниця вашої фракції в обласній раді?

Олег ДОМЧАК,

голова бюджетної комісії Львівської обласної ради

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: