У «Борисполі» затримали Дмитра Суса

385686168
Дмитро Сус

Колишній заступник начальника департаменту ГПУ з розслідування злочинів в економічній сфері Дмитро Сус був затриманий в аеропорту «Бориспіль».

Колишній заступник начальника департаменту ГПУ з розслідування злочинів в економічній сфері Дмитро Сус був затриманий в аеропорту «Бориспіль», пише Четвертая власть.

«Сус затриманий на території міжнародного аеропорту «Бориспіль» за підозрою в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 та ч.4 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ст.366-1 («Декларування недостовірної інформації») Кримінального кодексу України», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, торік, 12 серпня, в Києві, на вулиці Петлюри, 7/9 стався конфлікт між ГПУ і НАБУ. Детективи бюро влаштували в будівлі конспіративну квартиру для спостереження і прослуховування співробітника ГПУ Дмитра Суса, який є підозрюваним в одному з кримінальних проваджень НАБУ. У ГПУ дізналися про стеження і відправили своїх співробітників його припинити. Пізніше, коли співробітники прокуратури затримали на квартирі двох детективів, на місце події приїхав спецназ НАБУ, тоді ж і почалися події, зафіксовані на відео. Кожна зі сторін звинувачує опонентів в порушенні закону, застосування фізичної сили і захоплення людей. У ГПУ також заявляють, що НАБУ незаконно прослуховувало Дмитра Суса. У бюро стверджують, що всі дії проводилися в рамках закону.

Також повідомлялося, що глава НАБУ Артем Ситник і генпрокурор Юрій Луценко повинні провести 17 серпня зустріч, на якій планують усунути міжвідомчий конфлікт.

Раніше повідомлялося, що автомобіль Audi Q7 з номерами ВХ 9125 ВМ, на якому їздить керівник департаменту ГПУ Дмитро Сус, оформлений на ім'я Марії Іванівни Юрчик, 85-річної мешканки Хмельницького.

Як тільки журналісти дісталися до машини Суса, він заявив, що її ... викрали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: