МАУ позивається проти Мінінфраструктури, аеропорту «Львів» і Ryanair

CFE2226D-0489-4932-89B5-5CABE8D4353A_w1023_r1_s

Компанія «Міжнародні авіалінії України» подала два позови: перший спрямований до Міністерства інфраструктури та компанії Ryanair, другий — до Міжнародного аеропорту «Львів» та Ryanair.

Про це заявив на прес-конференції у Києві адвокат МАУ Олег Бондар, передає Радіо Свобода.

Президент МАУ Юрій Мірошников у свою чергу зазначив, що компанія вітає можливі позитивні наслідки від приходу компанії Ryanair на авіаринок, але вступають проти створення ефективних умов діяльності лише для однієї авіакомпанії.

«Насправді в діях МАУ немає нічого того, що могло би призвести до зупинення польотів Ryanair в Україну на умовах, які будуть доступні не лише для Ryanair, а й для всіх інших авіакомпаній. Так, ми вважаємо, що наші інтереси під загрозою, і під загрозою – не внаслідок фактора початку польотів компанії Ryanair, а внаслідок того, яким чином та на яких умовах це робиться», – сказав він.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив 26 липня, що приватна компанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) позивається до очолюваного ним міністерства через імовірний прихід на ринок авіаперевезень лоукост-компанії Ryanair.

За його даними, компанія МАУ вимагає скасувати контракт Ryanair з аеропортом Львова та заборонити міністерству інфраструктури надавати сприяння Ryanair в Україні.

Читайте також: Директорка аеропорту «Львів» спростувала звинувачення МАУ щодо системи знижок

10 липня компанія Ryanair заявила, що скасовує планований прихід до України через недотримання раніше досягнутої угоди з Міністерством інфраструктури України і посадовцями аеропорту «Бориспіль».

Перед цим гендиректор аеропорту «Бориспіль» Павло Рябікін заявив, що аеропортові не вигідний контракт із Ryanair у тому вигляді, як його домагалася компанія. За його словами, виконання певних вимог могло б призвести аеропорт до збитків у два мільярди гривень щороку.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що за позицією керівника аеропорту «Бориспіль» стоїть компанія «Міжнародні авіалінії України».

У самій МАУ заперечують створення перешкод іншим авіаперевізникам. «МАУ офіційно заявляє, що не є учасником переговорів між двома господарчими суб’єктами – аеропортом «Бориспіль» та Ryanair, а тому не має жодної можливості впливати на перебіг цих переговорів», – заявила компанія 11 липня.

В уряді заявили про намір поновити переговори з Ryanair. Зокрема прем’єр Володимир Гройсман заявляв, що під час переговорів із компанією Ryanair їй потрібно запропонувати продовжити співпрацю зі львівським аеропортом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: