Центр Львова планують зробити пішохідним

velolviv

У центрі Львова планують змінити організацію руху, розширивши пішохідні зони. Невдовзі водіям та пішоходам запропонують нові варіанти пересування.

Про це у коментарі Дивись.info розповіла начальниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова.

«Наразі це ідея, яку ми виносимо на обговорення. Вулиці будуть реконструюватися поступово, навряд чи більше двох на рік», - розповіла Олександра Сладкова. Також вона додала, що ідея має пройти комісію з безпеки руху, рішення виконкому та ухвалу сесії та, звісно, громадські обговорення.

Щодо руху на новостворених пішохідних колах автомобільного транспорту Сладкова розповіла, що навряд регулювання руху буде зроблено за допомогою болардів. «Є дві можливості - повне унеможливлення заїзду, як зроблено на вул. Курбаса з простором для паркування. Або другий варіант - одна смуга руху обмежена з двох боків від заїзду, таким чином проїзд буде відбуватися вільно, проте без можливості паркування. Можливі також комбіновані варіанти».

Нагадаємо, що для пішоходів та туристів міста планують розшити пішохідні зони.

Для водіїв будуть запроваджуватись малі транспортні кільця та облаштування підземних паркінгів – повідомляє Zaxid.net. Повністю центр для автомобілів не закриють. Вулиці Коперника, Гнатюка, Чайковського, Князя Романа, Підвальна, Винниченка, Гонти, просп. Шевченка та інші ключові транспортні вулиці лишаться проїзними для автомобілів.

Схема зонування. Джерело: zaxid.net

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: