Бойовики «заарештували» журналіста Асєєва, відомого під ніком «Васін»

im578x383-Asjejew

Українського журналіста Станіслава Асєєва, відомого за псевдонімом Станіслав Васін, «заарештовано» й проти нього порушена «карна справа», якою займаються проросійські терористи з фейкової «Генеральної прокуратури ДНР».

Українського журналіста Станіслава Асєєва, відомого за псевдонімом Станіслав Васін, «заарештовано» й проти нього порушена «карна справа», якою займаються проросійські терористи з фейкової «Генеральної прокуратури ДНР», передає Еспресо.

Про це йдеться у листі секретаря Союзу журналістів Росії Тимура Шафіра до голови Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, повідомляється на офіційному сайті організації.

«Після завершення останньої зустрічі під егідою ОБСЄ (19-20 червня), на якій була прийнята спільна заява щодо долі журналіста Асєєва, ми використали всі можливості, які у нас є, для з’ясування ситуації щодо його місцезнаходження», - наголошує Шафір.

За інформацією, яку до Москви надіслало «Міністерство іноземних справ ДНР», Асєєва звинувачують у вчиненні злочинів, передбачених «Кримінальним кодексом ДНР», а «слідство» контролюється «Генеральною прокуратурою ДНР».

Натомість екс-депутат Верховної Ради України Єгор Фірсов заявляє про серйозне погіршення стану здоров’я Асєєва.

«Не хотілося засмучувати, але і мовчати не можу. У Стаса істотні проблеми зі здоров’ям. Він дуже схуд. Ймовірно, він відчув на собі тортури, й саме тому про його арешт повідомили лише через місяць. Стас ніколи не відрізнявся міцним здоров’ям, незважаючи на те, що він не мав шкідливих звичок і займався спортом. Пару разів на рік сидів на антибіотиках, оскільки його хронічний бронхіт переходив у запалення легенів», - написав Фірсов у Facebook.

За його інформацією, у журналіста немає необхідних медикаментів, а бойовики, які його затримали, відмовляються йому їх передати.

«Також, до Стаса, як і раніше, не мають доступу представники міжнародних організацій, які могли б отримати точне уявлення про його стан здоров'я», - додав екс-депутат.

У коментарях до повідомлення Фірсов написав, що цю інформацію він отримав від матері Асєєва та його адвоката.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: