На Львівщині знищено більше 650 га борщівника Сосновського

__1501248133_613x406.35967741935_3_0

З початку року на Львівщині провели заходи зі знищення борщівника Сосновського на площі більше 656 га. Найбільші осередки буряна зафіксовано у Турківському (218 га) та Старосамбірському (115 га) районах.

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Борщівник негативно впливає на біорізноманіття. Він доволі агресивно витісняє місцеві види не лише трав’яних, а й деревних порід, монополізує територію. У борщівника Сосновського отруйний сік, який викликає важкі фотохімічні опіки у людей і тварин. Найбільшу кількість постраждалих фіксують у літні місяці, адже саме в період спеки найбільш ймовірним є контакт людини із отруйною рослиною.

Районними державними адміністраціями для запобігання поширенню борщівника Сосновського створені комісії з координації виконання заходів щодо боротьби з борщівником Сосновського. Проводиться постійна робота з органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності, землевласниками, постійними землекористувачами, орендарями земельних ділянок, на яких поширений борщівник Сосновського, щодо ліквідації забур’янення території, знищення та запобігання поширення рослини.

Якщо борщівник Сосновського росте поряд, намагайтеся його знищити, але обов’язково застосовуйте наступні поради:

- ніколи не ведіть боротьбу, не захистивши шкіру та очі, адже від моменту потрапляння соку на шкіру до виникнення хімічного опіку може пройти значний період часу;

- пам’ятайте, що сік борщівника стає небезпечним і здатним спричиняти опіки під дією сонячних променів;

- найкращими методами боротьби з борщівником є скошування в період цвітіння двічі на рік, оскільки після першого скошування зазвичай відбувається регенерація рослини та повторне цвітіння;

- ефективним також є зрізання лопатою основи борщівника на рівні близько 10 см нижче рівня ґрунту.

Водночас зазначаємо, що в області постійно проводять обстеження районів Львівської області щодо проведення заходів боротьби з борщівником Сосновського.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: