В УГКЦ нагадали, що Василя Ковпака позбавили священичого чину 10 років тому

2fdfa0c336e20f5655c8fbbc9da2d1fb
ФОТО: Юрка Семашка

Українська Греко-Католицька Церква нагадала своїм вірним і духовенству, що ще у 2007 році Колегіальний Трибунал Конгрегації Доктрини Віри визнано відомого львівського священика Василя Ковпака, який править в церкві у мікрорайоні Рясне, винним у вчинені злочину схизми та винесено кару великої екскомуніки.

Українська Греко-Католицька Церква нагадала своїм вірним і духовенству, що ще у 2007 році Колегіальний Трибунал Конгрегації Доктрини Віри визнано відомого львівського священика Василя Ковпака, який править в церкві у мікрорайоні Рясне, винним у вчинені злочину схизми та винесено кару великої екскомуніки, пише Форпост.

Декретом церкви від 14 листопада 2007 року священику Василеві Ковпаку через кару великої екскомуніки заборонено приймати святі тайни, уділяти святі тайни і сакраменталії, виконувати будь-які уряди, служінь або завдання, здійснювати акти управління, які, якщо, однак, він здійснює, є недійсні на підставі самого права.

Також Василя Ковпака, згідно з декретом, не слід допускати до участі у божественній літургії та будь-яких інших прилюдних відправах богопочитання.

Священик виключений від участі в божественній літургії, навіть від вступу до церкви, коли у ній публічно відправляється богослужіння.

«Що стосується інших вірних – духовних і мирян, які належать або симпатизують братству св. Йосафата, Колегіальний Трибунал Доктрини Віри застерігає, що їх канонічний статус у Католицькій Церкві є під загрозою з огляду на небезпеку приєднання до групи осіб, які вчинили або є близькі до вчинення злочину схизми і тому цей Трибунал закликає їх підпорядкуватися рішенням Львівського Архієпископа Української Греко-Католицької Церкви і інших Ієрархів цієї Церкви», - йдеться у декреті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: